Autá, ktoré patrili synovi poslanca v Seredi, nepodpálila mafia

NETKY.SK • 29 September 2011, 23:40 • 2 min
Autá, ktoré patrili synovi poslanca v Seredi, nepodpálila mafia

Autá, ktoré patrili synovi poslanca v Seredi, nepodpálila mafia - Krimi Podpálenie dvoch áut syna mestského poslanca, ktorý sa vyslovil za boj proti organizovanej kriminalite, nesúviselo s jeho vyhláseniami. Za vyhorenými autami v Seredi je ukončený vzťah

slovakia

left justify in out

img

Podpálenie dvoch áut syna mestského poslanca, ktorý sa vyslovil za boj proti organizovanej kriminalite, nesúviselo s jeho vyhláseniami. Za vyhorenými autami v Seredi je ukončený vzťah medzi ich majiteľom a jeho bývalou priateľkou. Na tlačovej konferencii o tom dnes informovali policajný prezident Jaroslav Spišiak a riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Imrich Puha.
Spišiak zvolal tlačovú konferenciu, pretože boli podľa neho medializované informácie, že autá v noci z 27. na 28. septembra podpálilo podsvetie. Policajný prezident pred novinármi poukázal na rýchle objasnenie požiaru automobilov a Puha prečítal priaznivé štatistiky vývoja kriminality v Seredi. "Celkový nápad trestnej činnosti klesol v porovnaní s minulým rokom o 25 až 30 percent," povedal Puha. Spišiak pripomenul, že polícia obvinila členov takzvanej bankomatovej mafie a rozložila zločinecké skupiny, ktoré pôsobili v Seredi, Galante a na priľahlých miestach. "Rozhodujúci aktéri sú momentálne stíhaní väzobne," vyhlásil Spišiak.
Dve autá vo dvore rodinného domu v Seredi podpálil podľa polície 22-ročný muž. Puha informoval, že ho obvinili z poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody. Popudom mala byť vulgárna SMS-správa, ktorú predtým poslal majiteľ automobilov svojej expriateľke. Mladý muž prišiel na miesto na bicykli a podpálením áut sa podľa Puhu chcel postarať o zadosťučinenie za urážlivú správu. 
"V tomto roku bolo na území Slovenska podpálených 160 motorových vozidiel, vlani v porovnateľnom období 195 a rok predtým tiež 195," povedal Spišiak. Najčastejšími motívom sú podľa neho odkazy pre svedkov a spory medzi podnikateľmi. "Neviem teraz číslo z hlavy," odpovedal Spišiak na otázku týkajúcu sa podielu objasnených prípadov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies