Austrálsky vedec pred svojou eutanáziou ľudstvu zanechal výstražný odkaz

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 15:11 • 2 min
Austrálsky vedec pred svojou eutanáziou ľudstvu zanechal výstražný odkaz

Austrálsky biológ David Goodall, ktorý podstúpil vo veku 104 rokov eutanáziu, pred smrťou ľudstvu zanechal odkaz.

slovakia

left justify in out

Doktor Philip Nitschke, ktorý pána Goodalla sprevádzal na druhý svet, tlmočil jeho odkaz napísaný v liste.

 

Goodall svoj dobrovoľný odchod vnímal ako prínos pre planétu, keďže ľudí je veľa a stále ich pribúda. „Je nás tu až príliš veľa. Konzumujeme toho príliš veľa, meníme príliš rýchlo množstvo ekosystémov," citoval jeho posledné slová pred smrťou Mail Online. 

 

Spomenul aj klimatické zmeny, ktoré sú podľa neho dôkazom toho, že nekontrolovateľné preľudnenie ničí planétu. „Už to nedokážeme zvrátiť, musíme sa už iba prispôsobiť zmenám a škodám, ktoré sme spôsobili," napísal.

 

Faktom je, že v civilizovaných demokratických krajinách sa populácia stabilizuje a pomaly klesá. Enormný nárast populácie sa týka afrických a arabských krajín, kde jedna rodina zvykne mať aj vyše 10 detí, ktoré sa tiež začínajú reprodukovať pomerne skoro.

 

Goodall podstúpil vo veku 104 rokov eutanáziu na klinike vo Švajčiarsku, v kruhu rodiny a priateľov. Za mŕtveho ho vyhlásili vo štvrtok o 12:30. Uznávaný vedec a ekológ, ktorý nemal žiadnu smrteľnú chorobu, sa takto podľa vlastných slov rozhodol pre zhoršenú kvalitu života v posledných rokoch. Jeho prípad vzbudil vo svete veľkú pozornosť.

 

Užitočné tipy ako začať život bez odpadu, je to celkom ľahké

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies