Austrálsky tínedžer zabránil leteckému nešťastiu

NETKY.SK • 26 Január 2014, 13:17 • 2 min
Austrálsky tínedžer zabránil leteckému nešťastiu

CANBERRA - Pilotoval viac ako polhodinu lietadlo po tom, čo jeho pilot počas vyhliadkového letu nad austrálskym vidiekom omdlel.

slovakia

left justify in out

Austrálskemu tínedžerovi sa podarilo viac ako polhodinu pilotovať lietadlo po tom, čo jeho pilot počas vyhliadkového letu nad austrálskym vidiekom omdlel. Informovala o tom agentúra AP.

Troy Jenkins (19) uviedol, že lietadlo Cessna 150 odštartovalo z farmárskeho mestečka Forbes v Novom Južnom Walese a bolo vo vzduchu len približne desať minút, keď jeho pilot Derek Neville stratil vedomie.

Jenkins uviedol, že Neville, ktorý je priateľom jeho rodičov, ho už v minulosti počas spoločných letov za riadenie lietadla niekoľkokrát pustil.

Jenkins povedal, že 45 minút musel s lietadlom krúžiť nad Forbesom, kým pilot znovu nenadobudol vedomie. Potom obaja bezpečne pristáli.

Pilota lietadla previezli do nemocnice na pozorovanie. Podľa polície by sa vyhliadkový let skončil tragicky, keby pilot nenadobudol vedomie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies