Austrálsky premiér Tony Abbott Putinovi vytkne zostrelenie malajzijského lietadla

NETKY.SK • 13 Október 2014, 15:07 • 2 min
Austrálsky premiér Tony Abbott Putinovi vytkne zostrelenie malajzijského lietadla

SYDNEY - Austrálsky premiér Tony Abbott chce "konfrontovať" ruského prezidenta Vladimira Putina so zostrelením malajzijského lietadla nad východnou Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Chce tak urobiť počas plánovanej vzájomnej schôdzky na blížiacom sa summite lídrov skupiny G20. Abbott to v pondelok prisľúbil austrálskym médiám, pričom pasažierov letu MH17 vrátane tých pochádzajúcich z Austrálie označil za obete "vraždy".

 

"To si píšte, že to urobím," povedal Abbott reportérom, pričom v súvislosti s Putinom použil výraz používaný v športovej terminológii, ktorý sa dá preložiť ako "zraziť k zemi". "Poviem pánovi Putinovi, že boli "zavraždení" Austrálčania a že ich "zavraždili" Ruskom podporovaní povstalci používajúci Ruskom dodané vybavenie," dodal vo vyhlásení, ktoré agentúra Reuters označila za doposiaľ najtvrdšie slová zo strany západného lídra na adresu Putinovho údajného podielu na páde malajzijského lietadla. 

 

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines zostrelili neznámi páchatelia v júli nad východnou Ukrajinou. Zahynulo pritom všetkých 298 pasažierov a členov posádky na palube. Medzi obeťami bolo aj 28 Austrálčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies