Austrálsky premiér: Pátranie po nezvestnom malajzijskom lietadle bude pokračovať

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 09:44 • 2 min
Austrálsky premiér: Pátranie po nezvestnom malajzijskom lietadle bude pokračovať

SYDNEY - Austrálsky premiér Tony Abbott dnes vyhlásil, že pátranie po nezvestnom lietadle Malajzijských aerolínií bude pokračovať bez časového obmedzenia, pretože jeho krajina "to dlhuje" rodinám 239 cestujúcich a členov posádky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Malajzijské lietadlo sa stratilo 8. marca počas letu do Pekingu asi hodinu po štarte z Kuala Lumpuru; experti vyrátali, že havarovalo v južnej časti Indického oceánu. Zatiaľ sa však nenašlo nič, čo by túto teóriu potvrdilo. "Nestanovili sme si nijaký časový limit," povedal dnes Abbott v Perthe po raňajkách s posádkami lietadiel, ktoré sa zúčastňujú na pátraní v oblasti vzdialenej 1850 kilometrov od austrálskeho pobrežia.

 

"Dlhujeme to (ich) rodinám, dlhujeme to všetkým, ktorí cestujú lietadlom, dlhujeme to vládam krajín, ktorých občania boli v tom lietadle," povedal premiér reportérom. "Je to mimoriadne ťažká operácia, prehľadávame obrovskú plochu oceánu a pracujeme s obmedzenými informáciami," pokračoval.

 

"Kým nenájdeme nejaké trosky z lietadla a nezistíme spätnou analýzou, kde lietadlo spadlo do oceánu, pracujeme s dohadmi," dodal. Počasie a najmä viditeľnosť sa dnes zlepšili, informovali austrálske orgány. Na pátraní sa zúčastňuje desať lietadiel a rovnaký počet lodí zo siedmich krajín. Zatiaľ nenašli nič, čo by preukázateľne pochádzalo z nezvestného lietadla.

 

K pátraniu sa pripojí austrálska loď Ocean Shield, vybavená lokátorom amerického námorníctva, v snahe nájsť čiernu skrinku a hlasový rekordér z nezvestného lietadla, oznámil austrálsky úrad námornej bezpečnosti.

 

Posádka austrálskeho pátracieho lietadla v nedeľu videla plávať na vode niekoľko oranžových predmetov a nasmerovala tam lode, aby ich preskúmali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies