Austrálsky premiér označil severokórejský list za zlostnú tirádu

NETKY.SK • 20 Október 2017, 09:48 • 2 min
Austrálsky premiér označil severokórejský list za zlostnú tirádu

SYDNEY - Otvorený list Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) adresovaný niektorým krajinám vrátane Austrálie, v ktorom Pchjongjang vyzýva, aby sa dištancovali od Spojených štátov, označil austrálsky premiér Malcolm Turnbull za "zlostnú tirádu". Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

List zaslaný zahraničným výborom severokórejského parlamentu obsahuje varovanie, že ak si americký prezident Donald Trump myslí, že Severnú Kóreu "zrazí vyhrážkami jadrovou vojnou na kolená, pôjde o veľké prerátanie sa a prejav nevedomosti".

 

Mierumilovné národy by sa nemali stotožňovať "s ohavnými a bezohľadnými krokmi Trumpovej administratívy, ktorá sa usiluje vohnať svet do hrôzostrašnej jadrovej katastrofy, píše sa ďalej v liste zahraničného výboru parlamentu KĽDR.

 

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull v piatkovom rozhovore pre rozhlasovú stanicu 3AW list obsah listu bagatelizoval a uviedol, že "v podstate ide o zlostnú tirádu".

 

"To Severná Kórea ohrozuje stabilitu na svete. Práve tento režim sa musí spamätať a upustiť od svojho bezohľadného správania. Ten list zaslali celému radu krajín ako nejaký obežník," povedal Turnbull.

 

Austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová na margo severokórejského listu uviedla, že ide o dôkaz, že sankcie a diplomatický tlak sú v prípade Pchjongjangu účinné.

 

"Myslím si, že ide o dôkaz, že sa cítia zúfalí a izolovaní, že sa pokúšajú démonizovať Spojené štáty a rozdeliť medzinárodné spoločenstvo," povedala Bishopová pre mediálnu spoločnosť Fairfax media.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies