Austrálsky premiér: Ak začnú redaktori robiť autocenzúru, zvíťazia teroristi

NETKY.SK • 9 Január 2015, 09:05 • 2 min
Austrálsky premiér: Ak začnú redaktori robiť autocenzúru, zvíťazia teroristi

SYDNEY - Austrálsky premiér Tony Abbott dnes vyzval médiá, aby sa po smrtiacom útoku na redaktorov francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo neuchyľovali k autocenzúre.

slovakia

left justify in out

"Organizácie austrálskych médií zvyčajne neváhajú, keď v záujme argumentu kritizujú kresťanstvo," povedal Abbott v rozhovore pre ranný program Today austrálskej televíznej siete Nine. Reagoval na otázku, ako ďaleko môže zájsť satira v prípade náboženstiev a menšín.
      

"Ak začneme uplatňovať autocenzúru, ak zmeníme spôsob nášho života a zmýšľania, stanú sa víťazmi teroristi. Ta posledná vec, ktorú by sme mali urobiť, je darovať týmto fanatikom zla akékoľvek víťazstvo," zdôraznil Abbot.
      

"Nesmieme prestať byť sebou samými v dôsledku takéhoto typu útoku," citovala austrálskeho premiéra agentúra DPA. Pri stredajšom útoku bolo zabitých 12 ľudí a polícia ešte stále pátra po útočníkoch na redaktorov časopisu, ktorý zverejnil karikatúry kritické voči islamu, ale i ďalším náboženstvám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies