Austrálsky fanúšik Simpsonovcov chce zmeniť názov národnej meny

NETKY.SK • 17 Október 2015, 14:50 • 2 min
Austrálsky fanúšik Simpsonovcov chce zmeniť názov národnej meny

MELBOURNE - Istý Thomas Probst z Austrálie spustil online petíciu za premenovanie národnej meny z austrálskeho dolára na dollarydoo.

slovakia

left justify in out

Nový názov vychádza zo žartu z amerického seriálu Simpsonovci (1989). V epizóde z roku 1995 Bart Simpson uskutoční hovor na účet volaného do Austrálie, aby sa spýtal, ako v krajine splachujú toalety. Rodina chlapca, ktorý Bartov hovor príjme, napokon dostane vysoký účet v dollarydoo namiesto v austrálskych dolároch.


"Austrálska ekonomika má problémy. Preto potrebujeme niečo, čo povzbudí austrálsku ekonomiku a tou je zmena názvu austrálskej meny na dollarydoo," odôvodnil Probst svoj zámer. "Pre spojitosť so Simpsonovcami budú milióny ľudí po celom svete chcieť austrálsku menu. Tým sa zvýši jej hodnota," dodal.


Petíciu, ktorá je dostupná na webstránke www.change.org, od jej spustenia podpísalo už viac ako 32-tisíc podporovateľov, pričom cieľom je získať 35-tisíc sympatizantov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies