Austrálsky diplomat zomrel po páde z balkóna. Dôvod je naozaj absurdný

NETKY.SK • 16 November 2017, 10:36 • 2 min
Austrálsky diplomat zomrel po páde z balkóna. Dôvod je naozaj absurdný

NEW YORK - Austrálsky diplomat Julian Simpson zomrel po páde z terasy apartmánu na siedmom poschodí v newyorskej mestskej časti Manhattane po tom, ako sa údajne zapojil s priateľom do nebezpečnej "hry na dôveru". S odvolaním sa na miestnu políciu o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Simpson spolu s ďalšími svojimi priateľmi vystúpil v stredu neskoro večer na strešnú terasu budovy, aby si odtiaľ vychutnali výhľad na svetlá Empire State Building, uviedla newyorská polícia. Budovu nasvietili dúhovými farbami na počesť výsledkov korešpondenčného hlasovania, v ktorom Austrálčania podporili manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

 

Podľa polície sa Simpson začal správať dôvernejšie k jednej zo žien, čo rozhnevalo jej manžela. Muži následne vyšli na terasu bytu na siedmom poschodí, kde Simpson vystúpil na rímsu balkóna a zaklonil sa, aby tak dotknutému mužovi dokázal svoju dôveryhodnosť.

 

Keď sa však Simpson chcel zachytiť o mužovu natiahnutú ruku, pošmykol sa a dopadol na mezanín medzi prvým a druhým poschodím vonkajšieho schodišťa, dodala polícia.

 

Simpson (30) bol členom austrálskej misie pri OSN v New Yorku. Austrálske ministerstvo zahraničných vecí a obchodu uviedlo, že je v kontakte so Simpsonovými príbuznými, ktorí požiadali o súkromie.

 

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull označil Simpsonovu smrť za "šokujúcu tragédiu" a v televíznom vysielaní vyjadril jeho rodine sústrasť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies