Austrálsky arcibiskup podľa polície kryl prípad pedofilného kňaza

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 08:53 • 2 min
Austrálsky arcibiskup podľa polície kryl prípad pedofilného kňaza

CANBERRA - Austrálskeho rímskokatolíckeho arcibiskupa obvinili z krytia pedofilných kňazov v 70. rokoch minulého storočia. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Arcibiskup z Adelaide, Philip Wilson, vo svojom vyhlásení uviedol, že je sklamaný z rozhodnutia polície austrálskeho štátu Nový Južný Wales obžalovať ho dnes zo zatajovania sexuálneho zneužívania detí. Wilsonovi za to hrozí trest dva roky za mrežami.

 

Arcibiskup podľa obžaloby neoznámil polícii prípad zneužívania detí kňazom Jamesom Fletcherom v 70. rokoch, keď obaja slúžili v meste Maitland severne od Sydney.

 

Fletcher v roku 2006 zomrel vo väzení vo veku 65 rokov. Vo väzbe si stihol odsedieť jeden z ôsmich rokov trestu, na ktorý bol odsúdený za znásilnenie miništranta, ktorého sa mal dopustil niekedy v rokoch 1989-91.

 

Wilson sa pred súdom objaví 30. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies