Austrálsku prezentáciu v Zürichu sprevádzal cestujúci klokan

NETKY.SK • 2 December 2010, 09:13 • 2 min
Austrálsku prezentáciu v Zürichu sprevádzal cestujúci klokan

Austrálsku prezentáciu v Zürichu sprevádzal cestujúci klokan

slovakia

left justify in out

Predstavitelia austrálskej kandidatúry na usporiadanie futbalových MS 2022 odštartovali v stredu záverečné prezentácie jednotlivých krajín v sídle Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vo švajčiarskom Zürichu. Hlavným motívom prezentácie "protinožcov" bol film, v ktorom si zahral titulnú úlohu typický klokan.
      Veselý film zabral takmer tretinu času z maximálne polhodiny, ktorú má k dispozícii každý z uchádzačov. Klokan sa na začiatku filmu v noci vkradol do ústredia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a ukradol víťaznú trofej. Vzápätí sa s trofejou objavil späť v Austrálii a pochodoval s ňou pred najznámejšími turistickými atrakciami krajiny a cestou sa k nemu pridávalo množstvo nasledovníkov, podobne ako vo filme Forest Gump.
      V jednom momente klokan bežal po diaľnici s austrálskou olympijskou víťazkou v šprinte na 400 metrov Cathy Freemanovou a následne ho zadržal motorkár, ktorého stvárnil populárny herec Paul Hogan.
      V prezentácii sa objavila aj supermodelka a herečka Elle Macphersonová a krátkymi príhovormi sa prezentovali aj guvernérka Austrálie Quentin Bryceová a šéf kandidatúr Frank Lowy. Šéf Austrálskej futbalovej asociácie Ben Buckley na záver povedal predstaviteľom FIFA, že ak dajú svetový šampionát jeho krajine, dajú ho do dobrých rúk. "Austrália sa dlho učila a je pripravená hostiť najväčšie podujatie na svete... za hranice vašich očakávaní a za hranice vašej fantázie," uviedol Buckley.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies