Austrálskou vlajkonosičkou v olympijskom Riu dráharka Mearesová

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 09:48 • 2 min
Austrálskou vlajkonosičkou v olympijskom Riu dráharka Mearesová

MELBOURNE - Dráhová cyklistka Anna Mearesová bude niesť austrálsku vlajku na slávnostnom otvorení Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobná olympijská víťazka prevzala pomyselnú štafetu od basketbalistky Lauren Jacksonovej, ktorá pre zdravotné problémy ukončila kariéru, a na stredajšom slávnostnom oznámení bola osobne prítomná. "Pre dievča z vidieka, dcéru banského robotníka je ohromnou cťou byť vlajkonosičkou svojej vlasti. Veľmi to prežívam, som na to hrdá," povedala 32-ročná obhajkyňa londýnskeho zlata z individuálneho šprintu. V Brazílii plánuje tiež štarty v tímovom šprinte a v keirine. Austrália by mala mať na OH 2016 približne 410-člennú výpravu.


Mearesová vyvolala menší rozruch želaním, aby jej rodičia radšej do Ria necestovali. Obáva sa vysokej kriminality a vírusu zika. "Má strach o bezpečnosť návštevníkov, tiež by sme ho mali. Povedala nám, že by bola radšej, keby sme zostali doma. Vyhoveli sme jej," prezradil Tony Meares.


Dráharka sa zaujíma aj o situáciu okolo šírenia vírusu zika, pre ktorý odmietli účasť viacerí športovci vrátane Austrálčanov. "Je nesmierne náročné rozlišovať, ktoré informácie sú skreslené, kde je vlastne pravda. Snažím sa spoliehať na lekárov Austrálskeho olympijského výboru. Ako žena to vnímam veľmi citlivo. Rozhodla som sa však ignorovať všetok ten prehnaný rozruch a radšej oceniť prácu, ktorú Brazílčania odviedli," dodala Mearesová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona