Austrálski záchranári a dobrovoľníci likvidujú škody po ničivej búrke

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 12:09 • 2 min
Austrálski záchranári a dobrovoľníci likvidujú škody po ničivej búrke

SYDNEY - Záchranári a dobrovoľníci začali dnes likvidovať škody po ničivej búrke, ktorá zasiahla východné pobrežie Austrálie vrátane mesta Sydney. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V dôsledku zlého počasia zahynuli v tejto časti Austrálie štyri osoby a vyše 130 obyvateľov museli evakuovať záchranári. Úrady vyhlásili v stredu búrku za prírodnú katastrofu.

 

Hlboká tlaková níž priniesla na východ Austrálie rekordné zrážky, prívalové povodne a búrlivý vietor. Počasie sa však dnes už výrazne upokojilo. Premiér austrálskeho štátu Nový Južný Wales Mike Baird navštívil dnes niektoré zasiahnuté oblasti a požiadal tamojších obyvateľov, aby boli trpezliví pri čakaní na pomoc, informovala spravodajská televízia ABC.

 

Podľa Bairdových slov záchranári robia čo môžu, avšak bude trvať niekoľko dní - v niektorých prípadoch aj týždňov a mesiacov -, kým sa život vráti do normálu.

 

V Novom Južnom Walese vyhlásili 12 lokalít, ktoré sa nachádzajú na 160 kilometrov dlhom páse územia medzi mestami Newcastle a Sydney, za územia postihnuté prírodnou katastrofou.

Búrka odstavila tento týždeň v Novom Južnom Walese od elektriny vyše 200.000 domácností vrátanie niekoľkých nemocníc. Ide o najväčší výpadok prúdu v tomto štáte od roku 2007.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona