Austrálski vojaci podľa uniknutej správy páchali v Afganistane vojnové zločiny

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 10:05 • 2 min
Austrálski vojaci podľa uniknutej správy páchali v Afganistane vojnové zločiny

SYDNEY - Austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová obhajovala v piatok špeciálne jednotky austrálskeho letectva, ktorých príslušníci sú obviňovaní, že v Afganistane páchali vojnové zločiny.

slovakia

left justify in out

Bishopová uviedla, že austrálske jednotky sú "jedny z najlepších bojových jednotiek na svete", ale priznala, že obvinenia z páchania neoprávneného násilia vyplývajúce z uniknutých informácií zo správy ministerstva obrany musia byť prešetrené.

 

Správa, o ktorej vo štvrtok informoval austrálsky denník The Age, obviňuje príslušníkov špeciálnych jednotiek letectva, že pri operáciách v Afganistane páchali "neoprávnené a nelegálne násilie". Ďalej uvádza, že niektorí austrálski vojaci preukazovali "neúctu voči ľudskému životu a dôstojnosti".

 

Ministerstvo obrany začalo vyšetrovanie údajných zločinov v roku 2016.

 

V uniknutých informáciách sa spomína aj to, že austrálska spravodajská televízia ABC pred časom priniesla správy o údajnom krytí vraždy afganského chlapca spáchanej príslušníkmi špeciálnych jednotiek austrálskeho letectva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies