Austrálski študenti spustili protest: Tvrdia, že vláda by mala viac bojovať s klimatickými zmenami

NETKY.SK • 30 November 2018, 09:41 • 2 min
Austrálski študenti spustili protest: Tvrdia, že vláda by mala viac bojovať s klimatickými zmenami

SYDNEY - Tisícky austrálskych študentov vyšli do ulíc v mestách naprieč krajinou, aby vyzvali vládu na väčšie úsilie v boji proti klimatickým zmenám.

slovakia

left justify in out

Študenti neprišli v piatok na vyučovanie, čím chceli podčiarknuť podľa nich nedostatočné kroky austrálskej vlády v tejto oblasti. Austrálsky premiér Scott Morrison už v pondelok odsúdil ich "aktivistické" plány počas vyučovacích hodín a trval na tom, že jeho vláda bojuje proti klimatickým zmenám.

 

img

Austrálsky premiér Scott Morrison

Zdroj: SITA


Mnohí študenti uviedli, že premiérove slová len posilnili ich odhodlanie protestovať. "My budeme tí, čo budú trpieť pre následky rozhodnutí, ktoré (politici) spravia dnes," uviedol 17-ročný demonštrant Jagveer Singh pre stanicu BBC. Organizátorov inšpirovala 15-ročná Greta Thunbergová, ktorá zorganizovala podobné protesty vo Švédsku.

 

img

Zdroj: SITA

OSN skôr počas tohto týždňa oznámila, že Austrália a mnohé ďalšie štáty nedodržujú svoje záväzky na zníženie emisií vyplývajúce z medzinárodných dohôd. Študentské protesty sa konajú v piatok vo všetkých hlavných mestách austrálskych štátov a v 20 regionálnych mestách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies