Austrálski hasiči zabránili superpožiaru, polícia zatkla troch chlapcov

NETKY.SK • 21 Október 2013, 11:45 • 2 min
Austrálski hasiči zabránili superpožiaru, polícia zatkla troch chlapcov

SYDNEY - Austrálski hasiči dnes oznámili pokrok pri likvidácii troch z najväčších požiarov v Modrých vrchoch pri Sydney. Hrozilo totiž, že sa spoja do "superpožiaru".

slovakia

left justify in out

"Nemôžeme to vylúčiť, ale dúfajme, že v tejto fáze, so všetkým, čo sa udialo za posledných 24 hodín, sme znížili pravdepodobnosť, že sa to stane," informovala vidiecka požiarna služba (RFS).

Plamene, ktoré sa rozhoreli minulý týždeň v lesoch, zhruba 70 kilometrov západne od Sydney, doteraz zničili vyše 200 domov a pripravili o život jedného muža.

Celkovo hasiči hlásia 62 samostatných požiarov, ktoré spálili viac ako 100.000 hektárov zeme. Ide o najničivejšie lesné požiare v juhovýchodnej časti Austrálie od 60. rokov 20. storočia, pripomína agentúra DPA. S plameňmi bojuje zhruba 1500 ľudí, prevažne dobrovoľníkov. Podporuje ich 69 hasičských lietadiel. Pomohli im aj nižšie teploty a miernejší vietor.

Polícia medzitým zatkla troch chlapcov vo veku 11, 14 a 15 rokov, ktorí podľa nej úmyselne spôsobili požiare.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona