Austrálskeho tínedžera obvinili, že chcel zaútočiť počas spomienok na obete vojny

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 11:24 • 2 min
Austrálskeho tínedžera obvinili, že chcel zaútočiť počas spomienok na obete vojny

SYDNEY - Austrálska polícia dnes obvinila 16-ročného mladíka z prípravy teroristického útoku. Údajne svoj čin plánoval v súvislosti s dnešným štátnym sviatkom Austrálskych a novozélandských ozbrojených síl (ANZAC).

slovakia

left justify in out

Krajina si v ten deň pripomína 60.000 austrálskych a 18.000 novozélandských padlých na území dnešného Turecka v prvej svetovej vojne.

 

Mladíka zatkli v nedeľu na západnom predmestí Sydney.

 

Policajný zdroj z Nového Južného Walesu povedal novinárom, že mladý muž plánoval zaútočiť v dnešný deň. "Zmarili sme riziko plynúce z tejto konkrétnej hrozby," dodal.

 

Zadržaný dnes predstúpil pred súd pre deti a mladistvých. Zo súdnych dokumentov vyplýva, že bol obvinený z pokusu získať pušku, aby mohol uskutočniť útok, oznámila stanica ABC.

 

Deň ANZAC-u pripomína vylodenie austrálskych a novozélandských vojakov v Gallipoli v roku 1915. Došlo tam k jednej z najznámejších bitiek prvej svetovej vojny.

 

Austrálsky zväzový štát Nový Južný Wales po zatknutí mladíka posilnil bezpečnosť na dnešných spomienkových akciách.

 

Bezpečnosť posilnili podobne aj vlani, keď v Melbourne obvinili troch tínedžerov, že počas spomienkových aktov a pochodov vojenských veteránov plánovali teroristický čin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona