Austrálske úrady sa pokúšali prehovoriť migrantov k odchodu z tábora na ostrove Manus

NETKY.SK • 23 November 2017, 10:35 • 2 min
Austrálske úrady sa pokúšali prehovoriť migrantov k odchodu z tábora na ostrove Manus

CANBERRA - Viac ako 50 policajtov a členov migračného úradu sa vo štvrtok snažilo prehovoriť mužov z utečeneckého tábora na ostrove Manus, aby odišli do alternatívneho ubytovania v neďalekom meste Lorengau.

slovakia

left justify in out

Podľa zástupcu tamojšej polície Dominica Kakasa vyjednávali s 35 mužmi, pričom v spomínanom tábore sa ich nachádza celkovo 378.

Tábor oficiálne zatvorili 31. októbra a následne ho odpojili od dodávok vody, energií a tiež potravín. Utečenci sa však pre vyhrážky miestnych obyvateľov boja odísť do Lorengau. Kakas uviedol, že polícia nepoužila násilie. "S utečencami rokujeme, nie je to násilné vysťahovanie," objasnil. Odmietol tiež tvrdenia migrantov, podľa ktorých im úrady spálili a zničili majetok, aby ich prinútili odísť.

Sudánsky migrant Abdul Aziz Adam prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter napísal, že polícia zatkla iránskeho utečenca, novinára Behrouza Boochana, ktorý predtým na Twitteri napísal, že úrady im zničili všetok majetok vrátane postelí. Kakas vyhlásil, že nemá informácie o jeho zatknutí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies