Austrálske mesto zvažuje bizarný nápad: Cintorín chcú umiestniť sem!

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 15:00 • 2 min
Austrálske mesto zvažuje bizarný nápad: Cintorín chcú umiestniť sem!

Nápad vedenia mesta rozdelil obyvateľov na dva tábory.

slovakia

left justify in out

Austrálske mesto Gold Coast začalo mať veľké problémy s nedostatkom hrobových miest. Vedenie sa preto rozhodlo podať kuriózny návrh. Zosnulých by chceli pochovávať do oceánu!

 

Takýto nápad niektorých nadchol, druhú skupinu však pobúril. Cintorín by sa mal nachádzať približne dve námorné míle od pobrežia, pričom popol zosnulých by tu mal byť umiestňovaný do špeciálneho podmorského komplexu, prípadne bude vmiešaný do betónovej konštrukcie stavby. Takýto projekt by mesto vyšiel na milióny dolárov.

 

Starosta Gold Coastu Tom Tate alternatívny cintorín obhajuje tým, že sa stretol s veľkým množstvom ľudí, ktorí boli myšlienkou nadšení. Mnohí vraj túžia byť po smrti súčasťou oceánu, tak prečo im takúto požiadavku nesplniť?

 

Na druhej strane však stoja aktivisti a potápači, ktorí sa obávajú, že podobná stavba by mohla vážne narušiť podmorský život. Druhým problémom je, že pokiaľ by ste svojho zosnulého chceli navštíviť, nešlo by to inak, ako v potápačskej výstroji.

 

O zvláštnom návrhu by sa malo hlasovať ešte tento rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies