Austrálske horúčavy tohto leta prekonali rekord z roku 1998

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 08:14 • 2 min
Austrálske horúčavy tohto leta prekonali rekord z roku 1998

Austrálske horúčavy tohto leta prekonali rekord z roku 1998 - Svet Austrália zaznamenala toho roku najteplejšie leto v dejinách meraní s priemernými teplotami 28,6 stupňa Celzia, informovala dnes austrálska meteorologická služba. Doteraz najteplejším bolo

slovakia

left justify in out

img

Austrália zaznamenala toho roku najteplejšie leto v dejinách meraní s priemernými teplotami 28,6 stupňa Celzia, informovala dnes austrálska meteorologická služba. Doteraz najteplejším bolo leto v roku 1998.
      Podľa meteorologickej služby vysoké teploty tohto leta v Austrálii v podstate kopírujú situáciu v zvyšnej časti sveta, kde obyvatelia v posledných rokoch tiež zažívajú extrémne teplé letá. 
      "Bol to najteplejší december, odkedy sa robia merania na južnej pologuli, nasledovaný najhorúcejším januárom," uviedla dnes meteorologická služba s tým, že konečné údaje o priemerných teplotách, zahŕňajúcich hodnoty merané počas dňa i noci, budú známe v priebehu marca.
      Počas januárovej vlny horúčav, keď v Sydney namerali rekordných 46 stupňov Celzia, zaregistrovali rekordne vysoké teploty na 14 zo 112 meracích staníc. 
      Meteorológovia však upozorňujú, že napriek nedávnym povodniam na východnom pobreží bol úhrn letných zrážok na deväťročnom minime.
      Vysoké teploty počas leta zaznamenali aj vo viacerých oblastiach Argentíny, Čile a Brazílie a aj teploty v niektorých častiach Patagónie boli v januári viac ako štyri stupne Celzia nad normálom, dopĺňa agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies