Austrálska vláda ohlásila vylepšenie bezpečnostných opatrení na letiskách

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 09:35 • 2 min
Austrálska vláda ohlásila vylepšenie bezpečnostných opatrení na letiskách

CANBERRA - Austrália vylepší bezpečnostné opatrenia na letiskách po celej krajine. Vláda vynaloží 294 miliónov austrálskych dolárov (v prepočte vyše 185 miliónov eur) na posilnenie bezpečnosti na medzinárodných aj regionálnych letiskách, pričom v prípade regiónov zavedie aj nové opatrenia.

slovakia

left justify in out

Premiér Malcolm Turnbull a minister vnútra Peter Dutton okrem toho v utorok plánujú v tejto súvislosti predstaviť plány na novú legislatívu.

Podľa novely zákona by mohli policajti na letiskách vykonávať kontroly totožnosti bez uvedenia dôvodu. "Odôvodnením zmeny zákona je to, že polícia vás bude môcť na letisku požiadať o preukázanie totožnosti, odôvodnením je bezpečnosť Austrálčanov," uviedol Turnbull. Na základe súčasných zákonov môže polícia požiadať o dôkaz totožnosti v prípade, že danú osobu podozrievajú z toho, že vykonala alebo vykoná vážny trestný čin. "Existujú isté podmienky, ktoré musia byť naplnené predtým, ako polícia môže požiadať o identifikáciu, čo je absurdné," dodal Dutton s tým, že momentálne riešia nedostatky v legislatíve.

Medzi novými opatreniami sú napríklad telové skenery na vnútroštátnych a veľkých regionálnych letiskách. Stane sa tak, aj napriek tomu, že sa objavili obavy o ochranu súkromia pasažierov. Vláda dúfa, že cez tieto skenery prejde 94 percent cestujúcich. Posilnenie bezpečnosti sa bude týkať tiež batožiny na vnútroštátnych a medzinárodných letoch, ktoré na letiskách prejdú dodatočnou kontrolou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies