Austrálska vláda chce zvýšiť export výrobkov obranného priemyslu

NETKY.SK • 29 Január 2018, 08:45 • 2 min
Austrálska vláda chce zvýšiť export výrobkov obranného priemyslu

CANBERRA - Austrália sa chce v nasledujúcej dekáde zaradiť medzi desať najväčších vývozcov výrobkov obranného priemyslu na svete.

slovakia

left justify in out

Vláda sa preto rozhodla vytvoriť fond vo výške 3,8 miliardy austrálskych dolárov (v prepočte 2,47 miliardy eur) pre exportérov, ktorých sa banky zdráhajú financovať.

Vo vývoze výrobkov obranného priemyslu sa Austrália v súčasnosti radí na približne 20. miesto. K jej hlavným artiklom patria obrnené vozidlá Bushmaster a systém protiraketovej obrany Nulka, ktoré vyvážajú do USA, Veľkej Británie, Kanady a na Nový Zéland.

Minister obchodu Steve Ciobo vylúčil obavy, že by exportované zbrane mohli byť v budúcnosti použité proti Austrálii. "Nie je to o poskytovaní zbraní a výzbroje autoritárskym režimom či niekomu podobnému. Máme prísne kontroly, ktoré zaistia, že budeme dodávať obranné prostriedky len podobne orientovaným krajinám, ktoré dodržiavajú a ochraňujú ľudské práva," uviedol Ciobo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies