Austrálska polícia zmarila ďalší teroristický útok v Melbourne: Zatkli troch mužov

NETKY.SK • 20 November 2018, 08:10 • 2 min
Austrálska polícia zmarila ďalší teroristický útok v Melbourne: Zatkli troch mužov

MELBOURNE - Austrálska polícia zadržala troch mužov, ktorí podľa nej plánovali spáchať teroristický útok v meste Melbourne.

slovakia

left justify in out

Skupina si chcela zaobstarať poloautomatickú pušku a na rušnom mieste zastreliť toľko ľudí, ako sa len bude dať. Podozrivých vo veku 21, 26 a 30 rokov údajne inšpiroval Islamský štát.

 

img

Zdroj: SITA

Policajný komisár Graham Ashton však uistil, že verejnosť už viac ohrozená nie je. Ako povedal, muži sa na presnom mieste útoku ešte nedohodli, avšak svoje plánovanie v posledných dňoch zintenzívnili. Trojicu, všetko austrálskych občanov tureckého pôvodu, zatkli v utorok počas policajných razií na severozápade Melbourne. Dvaja z nich boli podľa polície bratia.

 

img

Policajný komisár Graham Ashton

Zdroj: SITA


Skôr počas novembra zabil muž vyzbrojený nožom v Melbourne jedného človeka a dvoch ďalších zranil. Podľa polície šlo o teroristický útok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona