Austrálska polícia zatkla v Islamskom centre dve osoby podozrivé z terorizmu

NETKY.SK • 10 September 2014, 08:39 • 2 min
Austrálska polícia zatkla v Islamskom centre dve osoby podozrivé z terorizmu

SYDNEY - Austrálska polícia zatkla dnes dvoch mužov podozrivých z terorizmu. Raziu podnikla v Islamskom centre v meste Brisbane v štáte Queensland, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zadržaní muži podľa polície pomáhali pri získavaní bojovníkov pre skupiny, ktoré sú zapojené do vojny v Sýrii. Naverbovaným ľuďom údajne financovali aj cestu do regiónu. Spravodajská stanica ABC uviedla, že na Islamské centrum mal väzby aj brat pravdepodobne prvého austrálskeho samovražedného útočníka, ktorý sa odpálil v Sýrii.
      

K razii došlo deň po tom, čo šéf austrálskej tajnej služby David Irvine oznámil, že zvažuje zvýšiť stupeň teroristickej hrozby v súvislosti s nárastom domáceho terorizmu. Podľa DPA sa Irvine chystá v piatok odstúpiť z funkcie riaditeľa Austrálskej bezpečnostnej a informačnej služby (ASIO). Austrália zvýšila úsilie na potlačenie domáceho terorizmu zavedením tvrdších zákonov a zriadením špeciálnych jednotiek na letiskách. Podľa austrálskych tajných služieb bojuje v takýchto skupinách v Sýrii a Iraku približne 60 občanov Austrálie. Odhaduje sa, že aktivity týchto militantov podporuje v Austrálii asi 100 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies