Austrálska polícia varovala pred zákernými USB kľúčmi v poštových schránkach

NETKY.SK • 22 September 2016, 20:19 • 2 min
Austrálska polícia varovala pred zákernými USB kľúčmi v poštových schránkach

MELBOURNE - V poštových schránkach obyvateľov austrálskeho mesta Pakenham, ležiaceho blízko Melbourne, sa objavili USB kľúče, ktoré obsahujú zákerný software, varovala dnes austrálska polícia.

slovakia

left justify in out

Pamäťové kľúče podľa nej navodzujú dojem, že ide o ponuku amerického poskytovateľa internetových streamovaných médií Netflix alebo inej podobnej služby, po zapojení do počítača však nainštalujú škodlivý program. "Váš počítač sa stane ich rukojemníkom, za ktorého pýtajú vysoké výkupné," citovala seržanta pakenhamskej polície Guya Mathesona tlačová agentúra AP.

 

Podľa seržanta sa neoznačené USB kľúče začali objavovať v poštových schránkach obyvateľov Pakenhamu pred niekoľkými dňami. Obeťou počítačových pirátov sa takto stali už dvaja či traja ľudia.

 

Doktorand Manchesterskej univerzity Nikola Milosevic, ktorý študoval históriu zákerného softwaru, povedal, že túto techniku už dlho využívajú špióni, ak chcú napadnúť ťažko dostupné počítače.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies