Austrálska hviezda Kylie Minogue už o týždeň v Bratislave

NETKY.SK • 13 Október 2014, 06:20 • 2 min
Austrálska hviezda Kylie Minogue už o týždeň v Bratislave

BRATISLAVA – Rovný týždeň chýba do koncertu ďalšej svetovej hviezdy v slovenskej metropole. V rámci Kiss Me Once Tour sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v nedeľu 19. októbra predstaví popová diva Kylie Minogue.

slovakia

left justify in out

Samotný názov turné napovedá, že 46-ročná austrálska kráska na ňom predstaví nový album Kiss Me Once, ktorý vydala 14. marca tohto roku. V poradí dvanásta štúdiovka tejto speváčky nízkej postavy ale veľkej speváckym výkonom – bez opätkov meria 152 cm – ponúka jedenásť nových piesní, sú nimi Into The Blue, Million Miles, I Was Gonna Cancel, Sexy Love, Sexercize, Feels So Good, If Only, Les Sex, Kiss Me Once, Beautiful (s Enrique Iglesiasom) a Fine. V Austrálii sa album dostal v rebríčku na prvé miesto, na Britských ostrovoch sa zastavil na druhej pozícii. 
      

V Európe sa Kylie predstaví na tridsiatich koncertoch, turné začala 24. septembra v anglickom Liverpoole a ukončí 17. novembra vo švajčiarskom Zürichu. Jednou zo zastávok bude aj Bratislava a Zimný štadión Ondreja Nepelu. Speváčka, skladateľka aj herečka Kylie Minogue (*28.5.1968, rodená Kylie Ann Minogue, Melbourne) začínala svoju umeleckú dráhu už v jedenástich rokoch v austrálskych televíznych seriáloch, tým prvým bol The Sullivans. V ďalšom seriáli Skyways hrala spolu s Jasonom Donovanom. K spevu sa dostala cez rugby, ktoré je v Austrálii národným športom. Pred zápasom rugby v júli 1987 dostala ponuku zaspievať na štadióne, vybrala si skladbu Loco-Motion americkej speváčky Little Evy. Zaujala vydavateľskú firmu Mushroom a mesiac nato ju nahrala v štúdiu. Pesnička sa stala hitom, v auguste 1987 viedla austrálsku hitparádu a stala sa najpredávanejším singlom 80. rokov v Austrálii. Kylie vzbudila záujem aj na britských ostrovoch, vo februári 1988 viedla prvýkrát anglický rebríček so skladbou I Should Be So Lucky. Od tej doby je na výslní svetovej hudobnej scény. Kylie disponuje úžasnou energiou a vôľou, ktoré jej pomohli prekonať aj rakovinu prsníka, ktorú jej diagnostikovali v máji 2005.
      

V anglickej singlovej hitparáde mala zatiaľ 43 skladieb, z nich sedem sa dostalo až na prvé miesto. Vydala dvanásť štúdiových albumov, ten prvý Kylie vyšiel v júli 1988, najnovší Kiss Me Once v marci 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies