Austrálska firma Forte Energy odchádza zo Slovenska

NETKY.SK • 6 Október 2015, 10:27 • 2 min
Austrálska firma Forte Energy odchádza zo Slovenska

BRATISLAVA - Austrálska firma Forte Energy odchádza zo Slovenska z dôvodu právnych sporov týkajúcich sa jej uránových projektov. Informoval o tom portál proactiveinvestors.co.uk.

slovakia

left justify in out

Po dlhých právnych sporoch sa Forte Energy stiahla z účasti na projektoch ložísk uránu Kurišková a Novoveská Huta. Ceny uránu sa síce výrazne nehýbu, ale dôvodom rozhodnutia bolo, že neprišlo k žiadnemu progresu.

 

Slovenské ministerstvo životného prostredia v apríli 2015 pôvodne odmietlo predĺžiť licenciu na prieskum uránového ložiska Kurišková. Ludovika Energy, v ktorej Forte vlastní 50 %, následne podala žalobu na ministerstvo. Ludovika zároveň podala žiadosť na novú licenciu na ťažbu vzácnych zemín.

 

Forte má na starosti prevádzkové náklady spoločného podniku Ludovika Energy. Na základe vyššie uvedených faktov firma pochopila, že len málo z potenciálnych výdavkov by v dohľadnej budúcnosti išlo na rozvoj projektu. "Spoločnosť mala pocit, že väčšina nákladov by v strednodobom horizonte išla na administratívne výdavky a nie na rozvoj projektu."

 

Forte doteraz investovala do slovenských uránových projektov okolo 450.000 USD (400.498 eur), čo je viac než minimálnych 350.000 uvedených v pôvodnej dohode. Firma sa teraz sústredí na projekt ťažby medi Olympic Domain v južnej Austrálii.

 

(1 EUR = 1,1236 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies