Austrálska dvojka Tomic: Máme aj na zisk trofeje

NETKY.SK • 14 September 2016, 11:12 • 2 min
Austrálska dvojka Tomic: Máme aj na zisk trofeje

SYDNEY - Austrálski tenisoví reprezentanti, 16. - 18. septembra na tráve v Sydney súperi Slovákov v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 družstiev mužov, majú kvalitu aj na zisk trofeje.

slovakia

left justify in out

V stredu to vyhlásil Bernard Tomic, ktorý sa v kádri stretne s iným terajším či nedávnym členom Top 20 svetového rebríčka ATP vo dvojhre Nickom Kyrgiosom po troch rokoch. Medzičasom marili takúto konšteláciu zranenia, choroby či suspendácie. "Protinožci" čakajú na svoj 29. celkový triumf už od sezóny 2003.

"Sme nadšení z tohto opätovného spojenia a myslím si, že celé okolie to vníma rovnako. Je to kombinácia aj pre mnoho budúcich rokov," povedal Tomic, citoval ho web národnej asociácie Tennis Australia (TA).

"Pričuchol som si k tomu pocitu už vlani, keď sme si zahrali semifinále proti Britom a neboli sme v ňom bez šancí. Vo štvorhre nám chýbalo pár bodov, mohli sme byť vo finále s Belgičanmi a vari aj získať trofej. Naznačilo to náš potenciál. Nič by sa mi nepáčilo viac, než sa raz s týmito chalanmi stať daviscupovým šampiónom. Je to výzva, som pripravený čeliť jej," skonštatoval 23-ročný stuttgartský rodák Tomic, aktuálne 21. v hodnotení.

V kádri kapitána Lleytona Hewitta na duel v Ken Rosewall Arene v Olympic Parku sú aj univerzál s obávaným podaním Sam Groth a etablovaný deblový špecialista John Peers. Zatiaľ čo Austrálčania sa tešia z prítomnosti dvoch najlepších singlistov, Slovákom chýbajú. Pri absencii doliečujúcich sa Martina Kližana a Lukáša Lacka bude v akcii rovnaké kvarteto ako v júli v Budapešti proti Maďarom: Jozef Kovalík, Andrej Martin, Norbert Gombos a Igor Zelenay. Žreb programu sa uskutoční vo štvrtok o 3.00 h SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona