Australian:Clijstersová v semifinále,Wozniacka príde o post jednotky

NETKY.SK • 24 Január 2012, 09:43 • 2 min
Australian:Clijstersová v semifinále,Wozniacka príde o post jednotky

Australian Clijstersová v semifinále,Wozniacka príde o post jednotky - Tenis Dánska tenistka Caroline Wozniacka príde o post svetovej jednotky. Vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne totiž prehrala s obhajkyňou titulu

slovakia

left justify in out

img

Dánska tenistka Caroline Wozniacka príde o post svetovej jednotky. Vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne totiž prehrala s obhajkyňou titulu a jedenástkou "pavúka" Belgičankou Kim Clijstersovou v dvoch setoch 3:6 a 6:7 (4).
      Druhou semifinalistkou sa stala tretia nasadená Bieloruska Victoria Azarenková, ktorá si vo štvrťfinále poradila s Poľkou Agnieszkou Radwanskou 6:7 (0),6:0, 6:2. "Vika" môže zosadiť Wozniacku z vedúcej priečky rebríčka WTA rovnako ako Češka Petra Kvitová a Ruska Maria Šarapovová.
      Clijstersová v zápase s Wozniackou nadviazala na kvalitný výkon z tretieho setu osemfinálového duelu s Číňankou Na Li, v ktorom odvrátila štyri mečbaly. V druhom dejstve síce Dánka vyrovnala z 2:5 na 5:5 a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre mala navrch trojnásobná šampiónka US Open. Wozniacka sa tak ani v Melbourne nedočká prvého grandslamového titulu v kariére a po Australian Open bude musieť uvoľniť ženský trón, na ktorý zasadla 11. októbra 2010.
      "Musela som vynaložiť maximálne úsilie na to, aby som Caroline zdolala a tvrdo makať. Ani za stavu 5:2 v druhom sete som ešte nemala víťazstvo vo vrecku. Caroline je veľmi konzistentná a začala hrať oveľa agresívnejšie. Som rada, že tajbrejk mi vyšiel na jednotku a nemuseli sme ísť do tretieho setu. Na dvorci totiž bolo 35 stupňov a hrať v takejto horúčave nie je žiadna sranda," povedala pre akreditované médiá Clijstersová, ktorá v semifinále narazí na Azarenkovú.
      Wozniacka po prehre s Clíjstersovou vyhlásila, že sa pokúsi čím skôr vrátiť na post svetovej jednotky. "Vrátim sa späť, nemám obavy. Mnohí kritici ma už odpisujú a hovoria o mne, akoby som už končila kariéru a hrala na okruhu WTA poslednú sezónu. Môžem ich ubezpečiť, že mám pred sebou ešte niekoľko úspešných rokov a šance na zisk grandslamového titulu ešte určite prídu," povedala Dánka.
      Azerenková proti Radwanskej síce prehrala úvodný set v tajbrejku, no v ďalších dvoch dejstvách dominovala. "Po strate prvého setu som nepripustila, aby ma opantali negatívne emócie a naďalej som sa snažila hrať maximálne koncentrovanie. Som predsa len staršia a vyzretejšia ako vlani. Išla som krok za krokom, loptičku po loptičke a podarilo sa mi otočiť vývoj zápasu," povedala Azarenková.
            
      ženy - dvojhra - štvrťfinále:
      Kim Clijstersová (11-Bel.) - Caroline Wozniacka (1-Dán.) 6:3, 7:6 (4), Victoria Azarenková (3-Biel.) - Agnieszka Radwanská (8-Poľ.) 6:7 (0), 6:0, 6:2

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies