Australian Open: Williamsová bez zaváhania do osemfinále

NETKY.SK • 22 Január 2016, 11:41 • 2 min
Australian Open: Williamsová bez zaváhania do osemfinále

MELBOURNE - Ruská tenistka Maria Šarapovová postúpila do 4. kola na úvodnom grandslame roka Australian Open. Piata najvyššie nasadená hráčka "pavúka" získala proti Američanke Lauren Davisovej poľahky prvý set, a hoci druhý v tajbrejku stratila, v rozhodujúcom dejstve na dvorci v Melbourne opäť dominovala. Za 2:16 h napokon triumfovala 6:1, 6:7 (5), 6:0 a slávila jubilejný 600. triumf v rámci tenisovej tour.

slovakia

left justify in out

V 4. kole ju vyzve ešte len 18-ročná Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová. "Je to skvelá hráčka, neustále sa zlepšuje. Prichádza nová generácia a práve ona ju výrazne zastupuje. Spravila obrovský pokrok, už v minulosti dokázala zdolať veľa svetových hráčok. Bude to náročné osemfinále, ešte sme totiž spolu nikdy nehrali," povedala po stretnutí Šarapovová.

 

Bencicová v pozícii dvanástej nasadenej hráčky síce stratila prvý set s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou, no v ďalších dvoch jej dovolila uhrať len šesť gemov a tešila sa z víťazstva 4:6, 6:2, 6:4. Stala sa prvou Švajčiarkou, ktorá od čias Martiny Hingisovej a Patty Schnyderovej v roku 2007 postúpila v Melbourne do 4. kola.

 

O prvé prekvapenie dňa sa postarala Nemka Anna-Lena Friedsamová, ktorá zdolala trinástu nasadenú Talianku Robertu Vinciovú 0:6, 6:4, 6:4. Ďalšia favoritka Poľka Agnieszka Radwaňská svoj piatkový súboj zvládla, Monice Puigovej z Portorika dovolila uhrať len štyri gemy a s prehľadom triumfovala 6:4, 6:0.

 

V osemfinále sa predstaví aj Serena Williamsová. Turnajová jednotka a obhajkyňa trofeje si bez väčších problémov poradila s nenasadenou osemnásťročnou Dariou Kasatkinovou z Ruska, keď jej dovolila uhrať iba dva gemy a triumfovala dvakrát 6:1. Zápas trval iba 47 minút. Svetová jednotka sa v ďalšom kole stretne s ďalšou ruskou reprezentantkou. Vyzve ju Margarita Gasparjanová, ktorá v piatok vyradila Kazašku Juliu Putincevovú 6:3 a 6:4.

 

dvojhra - 3. kolo:

Maria Šarapovová (5-Rus.) - Lauren Davisová (USA) 6:1, 6:7 (5), 6:0, Belinda Bencicová (12-Švaj.) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 4:6, 6:2, 6:4, Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Roberta Vinciová (13-Tal.) 0:6, 6:4, 6:4, Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Monica Puigová (Portoriko) 6:4, 6:0, Margarita Gasparjanová (Rus.) - Julia Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:4, Serena Williamsová (1-USA) - Darja Kasatkinová (Rus.) 6:1, 6:1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies