Australian Open: Švajčiarski grandslamoví šampióni zhodne do 3. kola

NETKY.SK • 18 Január 2017, 16:15 • 2 min
Australian Open: Švajčiarski grandslamoví šampióni zhodne do 3. kola

MELBOURNE - Švajčiarski viacnásobní grandslamoví šampióni Stan Wawrinka a Roger Federer v stredu zhodne potrebovali len tri sety na úspech v 2. kole dvojhry na tenisových Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Premožiteľ Martina Kližana z pondelka Wawrinka zdolal člena Top 30 Steva Johnsona 6:3, 6:4, 6:4. Rekonvalescent Roger Federer prekonal iného Američana, kvalifikanta Noaha Rubina, presne 200. v systéme, 7:5, 6:3, 7:6 (3), pričom v treťom dejstve sa dostal z 2:5, ako podávajúci v ôsmom geme odvrátil dva jednotlivé setbaly.


Miestny šampión spred troch rokov Wawrinka nasadený ako štvrtý bude medzi najlepšími 32 hrať so srbským tridsiatnikom Viktorom Troickým (35.), s ktorým má povzbudivú bilanciu 7:0, nedávno ho v Brisbane prekonal 7:6 (5), 6:4. Dobyvateľ ročníkov 2004, 2006, 2007 a 2010 Federer, teraz sedemnástka hierarchie, si v rovnakej fáze zmeria sily s českou desiatkou podujatia Tomášom Berdychom, s ktorým stojí 16:6. Rivalita sa začala už na OH 2004 v Aténach úspechom Berdycha. Priamo na AO vedie Švajčiar 3:0 vrátane obratu z manka 0:2 na sety v osemfinále ročníka 2009. Vlani vo štvrťfinále Federer zvíťazil 7:6 (4), 6:2, 6:4.

 

"Je mi jasné, že v ďalšom kole budem musieť predviesť kvalitnejší výkon ako dnes. Potrebujem forsírovať moju hru a v prvom rade klásť dôraz na gemy pri vlastnom podaní, nedovoliť si žiadne lapsusy," glosoval Federer.


"Som spokojný s úrovňou môjho výkonu aj koncentrácie. Kvalitne som sa pohyboval, cítil som sa dobre. Trochu pofukovalo, ale môj level bol prítomný. Teší ma, že na postup som potreboval iba tri sety," vyhlásil zverenec Magnusa Normana Wawrinka.


"Prvý set bol zložitý a tretí, samozrejme, vzhľadom na dianie mohol dopadnúť aj naopak. Myslím si však, že celkovo som bol konzistentnejší ako v úvodnom zápase, v ktorom som s Jürgenom Melzerom prehral druhý set. Dnes som sa lepšie koncentroval. O súperovi som toho nevedel nejako veľa, hoci som dostal informácie od členov môjho tímu. Bol som však pripravený a bojovne naladený. Z víťazstva mám veľkú radosť," skonštatoval Federer, citoval ho web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).


Tridsatpäťročný Bazilejčan Federer hrá v hlavnej súťaži v metropole Viktórie 18. raz a ešte nikdy sa mu nestalo, že by sa neprebojoval aspoň do 3. kola. Na GS má proti kvalifikantom skóre 26:1. Stále platí, že renkingovo najhoršia Federerova prehra na vrcholnej scéne je jeho nezdar proti Mariovi Ančičovi na Wimbledone 2002. Chorvát vtedy bol 154. v hierarchii.


Tridsaťjedenročný Wawrinka má tri trofeje z Majors (aj Roland Garros 2015 a US Open 2016). O štyri roky starší Federer je so 17 primátmi rekordérom veľkej štvorky, na ďalší úspech však čaká už od Wimbledonu 2012. Derby prichádza do úvahy až v semifinále.

 

Wawrinka a Federer v roku 2008 spoločne získali zlato vo štvorhre na olympijských hrách v Pekingu, v sezóne 2014 mali zásadný podiel na triumfe krajiny helvétskeho kríža v Davisovom pohári.

Dvojhra mužov - 2. kolo:


Stan Wawrinka (Švaj.-4) - Steve Johnson (USA) 6:3, 6:4, 6:4
Roger Federer (Švaj.-17) - Noah Rubin (USA) 7:5, 6:3, 7:6 (3)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies