Australian Open: Schmiedlovú mrzí nedotiahnutý záver, mala viac bojovať

NETKY.SK • 21 Január 2015, 11:38 • 2 min
Australian Open: Schmiedlovú mrzí nedotiahnutý záver, mala viac bojovať

MELBOURNE - Slovenskú tenistku Karolínu Schmiedlovú veľmi mrzí nedotiahnutý záver zápasu 2. kola dvojhry žien na Australian Open v Melbourne. S Kazaškou Zarinou Dijasovou prehrala za 160 minút tesne 6:3, 2:6, 6:8. Proti favorizovanej 31. hráčke rebríčka Dijasovej si svetová sedemdesiatštvorka Schmiedlová trúfala na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

"Hrala som dobre. Často som bola aj lepšia hráčka na kurte. Prehrať 6:8 v treťom sete na grandslamovom turnaji nie je ´sranda´. Bolo dosť teplo, na konci som mala toho dosť. Nabudúce to možno zvládnem," uviedla 20-ročná Schmiedlová v konferenčnom telefonáte pre slovenské médiá. 

 

O rok staršia súperka a nedávna premožiteľka Daniely Hantuchovej v Hobarte ju rozhodujúcim spôsobom brejkla v treťom sete za stavu 6:6. V epickom geme so šiestimi zhodami sa mladá Košičanka dostala z 15:40 a vymazala aj neskorší tretí brejkbal, nie však štvrtý. Rýchlo za to pykala. "Ťažko to posúdiť. Mohla som vtedy za stavu 6:6 lepšie zaservovať, možno viac zabojovať, čo už... Proti súperke, ktorá mala vlani veľmi dobrú sezónu, som odohrala vyrovnaný, ale aj kvalitný zápas," dodala staršia z tenisových sestier Schmiedlových. 

 

Zverenkyňa trénera Milana Martinca K. Schmiedlová sa lúčila s Australian Open v 2. kole aj vlani, keď prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou. Body jej teda v rebríčku nepadnú, ale ani nič nepridá. Pred Melbourne hrala na turnajoch v čínskom Šen-čene aj austrálskom Sydney. V oboch prípadoch zvládla prvé kolo, ale už nie druhé. Konečnou bolo pre ňu osemfinále. 

 

"V úvodnej časti sezóny som so sebou stredne spokojná. Moja hra nie je zlá, ale mrzí ma najmä dnešná grandslamová prehra," doplnila Karolína Schmiedlová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies