Australian Open: Schmiedlová postúpila cez Scheepersovú do 2. kola

NETKY.SK • 19 Január 2015, 08:55 • 2 min
Australian Open: Schmiedlová postúpila cez Scheepersovú do 2. kola

MELBOURNE - Slovenskí tenisti zaznamenali v úvodný deň zápolení na grandslamovom turnaji Australian Open stopercentnú úspešnosť. Po Magdaléne Rybárikovej, Martinovi Kližanovi a Lukášovi Lackovi postúpila do 2. kola dvojhry v Melbourne aj Anna Karolína Schmiedlová.

slovakia

left justify in out

Zverenka trénera Milana Martinca si poradila s Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou v troch setoch 6:4, 4:6, 6:2. Súperke odplatila prehru z antuky v Bad Gasteine z roku 2013. V ďalšom kole ju čaká nasadá tridsaťjednotka Kazaška Zarina Dijasová, ktorá vyhrala nad kvalifikantkou Poľkou Urszulou Radwaňskou 3:6, 6:4 a 6:2.

 

Schmiedlová čakala, že proti Scheepersovej to bude náročný duel. "Chanelle mala vlani výborné výsledky, navyše hrá podobným štýlom ako ja. Vedela som, že budeme hrať dlhé výmeny, čo sa aj potvrdilo. Bol to úplne iný zápas ako v Bad Gasteine. Tam som prišla unavená, mala som problémy zvyknúť si na nadmorskú výšku a nehrala som dobre. Australian Open je predsa len niečo iné, je to grandslam a veľmi som chcela dnes vyhrať. Pomohli mi nohy, vďaka ním som vybojovala veľa lôpt. V druhom sete som urobila veľa ľahkých chýb, no tretí som našťastie zvládla, z čoho mám veľkú radosť. Pôjdem si pozrieť moju ďalšiu súperku, ani s jednou som ešte nehrala. Dijasová je síce nasadená, no na 2. kolo by to mohlo byť aj horšie," povedala pre TASR slovenská fedcupová reprezentantka.
          
ženy - dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:4, 4:6, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona