Australian Open: Schmiedlová do 2. kola proti Muguruzovej-Blancovej

NETKY.SK • 14 Január 2014, 09:40 • 2 min
Australian Open: Schmiedlová do 2. kola proti Muguruzovej-Blancovej

MELBOURNE - Slovenskej tenistke Karolíne Schmiedlovej sa vydarila premiéra v hlavnej súťaži na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny. V utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) zvíťazila nad Maďarkou Tímeou Babosovou za 157 minút tesne 4:6, 6:4, 7:5.

slovakia

left justify in out

Staršia zo sestier Schmiedlových vlani na južnej pologuli hrala kvalifikáciu a hneď na jej úvod podľahla srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej. Medzičasom si zahrala 2. kole "main draw" na Roland Garros aj US Open. Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC Schmiedlová už má istotu 70 bodov do renkingu a prémie 50 000 AUD. V 2. kole bude čeliť 20-ročnej Španielke s venezuelským rodiskom Garbine Muguruzovej-Blancovej (38.), čerstvo šampiónke z tasmánskeho Hobartu. 

Finalistka súťaže junioriek z RG 2012 Karolína Schmiedlová je štvrtou Slovenkou po Daniele Hantuchovej, Dominike Cibulkovej a Magdaléne Rybárikovej, ktorá uspela v 1. kole. V utorok ešte hrá Jana Čepelová. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Karolína Schmiedlová (SR) - Tímea Babosová (Maď.) 4:6, 6:4, 7:5 za 157 minút 

Devätnásťročná Košičanka "Kajka" Schmiedlová, 81. vo svetovom rebríčku WTA, síce zvládla okamžitý rebrejk na 2:2, ale neodolala na servise v epickom siedmom geme s ôsmimi zhodami. O rok staršia Babosová (87.) premenila šiesty brejkbal. Pri podávaní na zisk setu predviedla Maďarka v desiatom geme obrat z nepríjemného skóre 0:30. 

Schmiedlová v tretej hre druhého setu odvrátila dva brejkbaly za sebou a v piatom geme si poradila s troma jednotlivými hrozbami. Keď následne unikla na 4:2, zdalo sa, že má záchytný bod. Okamžite však prišla o servis, hoci v siedmom geme viedla nádejne 40:15. Rovnaký scenár sa opakoval v ôsmej a deviatej hre: Babosová hneď zareagovala na stratu servisu, hoci zo 40:15 ešte pustila Slovenku na zhodu. Maďarka však už nedostala šancu na nápravu, keď šnúra brejkov pokračovala aj v desiatom geme - Schmiedlová premenila druhý setbal. 

Fedcupovú reprezentantku SR ešte viac mohlo povzbudiť, že v otváracom geme rozhodujúcej časti eliminovala tri brejkbaly, z nich dva za sebou. Navyše, následne odskočila do vedenia 2:0. Potvrdila to cez manko 0:30 a jeden Babosovej brejkbal, čoraz lepšie zvládala dôležité okamihy. Neplatilo to až v koncovke. Na príjme za stavu 5:2 sa Schmiedlová dostala z 0:40 na zhodu, nie ďalej - už len 5:3. Pri podávaní na postup dokonca mala - už po vymazaní brejkbalu - dva mečbaly, nevyhla sa však pokračovaniu - 5:4. Keď na returne v desiatej hre klesla Slovenka na 0:40, nevyzeralo to s ňou dobre. Ešte predviedla obrat z 0:40 až k tretiemu mečbalu, čoskoro však bolo 5:5. Schmiedlová sa potom, nie bez ťažkostí, posunula na 6:5 a v dvanástom geme mala ďalší mečbal. Nedala, utvorila si však piatu možnosť. Znova nedala. Vzápätí si opäť vypracovala šancu a konečne mohla prepuknúť jej radosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies