Australian Open: Šarapovová prekonala kvalifikantku, čaká ju ďalšia

NETKY.SK • 19 Január 2015, 13:41 • 2 min
Australian Open: Šarapovová prekonala kvalifikantku, čaká ju ďalšia

MELBOURNE - Ruská tenistka Maria Šarapovová nasadená ako druhá zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne nad Chorvátkou Petrou Martičovou za 86 minút 6:4, 6:1.

slovakia

left justify in out

Po prekonaní kvalifikantky ju čaká ďalšia: v derby si zmeria sily s 25-ročnou krajankou Alexandrou Panovovou. Na 3. kolo prichádza do úvahy jej duel s Karolínou Schmiedlovou.

 

Dvadsaťsedemročná miestna šampiónka zo sezóny 2008 Šarapovová v Rod Laver Arene vynikla na "winnery" 26:11, urobila decentne vyššie množstvo nevynútených chýb - 26:23. Premenila polovicu z ôsmich brejkbalov, 24-ročná Martičová (184., v minulosti však bola aj na 42. pozícii) zužitkovala len 1 zo 6 takýchto možností. Chorvátka tým znížila na 4:5 v úvodnej časti, vzápätí však sama prišla o servis. V druhom dejstve klesla na 0:5 a v podstate bolo hotovo. 

Zverenkyňa Svena Groenevelda Šarapovová nadviazala na úspech 6:3, 6:2, ktorý dosiahla v sezóne 2011 v Miami. "Milujem šport. Páči sa mi všetko, čo od neho dostávam. Skúsenosti, ktoré som nadobudla, sú na nezaplatenie," povedala podľa twitterového konta podujatia držiteľka kariérneho Grand Slamu. 

 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Petra Martičová (Chor.) 6:4, 6:1 za 86 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies