Australian Open: Šarapovová cez Schmiedlovej premožiteľku jasne do 4. kola

NETKY.SK • 23 Január 2015, 11:06 • 2 min
Australian Open: Šarapovová cez Schmiedlovej premožiteľku jasne do 4. kola

MELBOURNE - Ruská tenistka Maria Šarapovová nasadená ako druhá v piatok bez čo i len náznaku ohrozenia postúpila do osemfinálového 4. kola dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open.

slovakia

left justify in out

Víťazka tohto podujatia zo sezóny 2008 si v 3. kole poradila s Kazaškou Zarinou Dijasovou, tridsaťjednotkou "pavúka", za 61 minút jasne 6:1, 6:1. Bol to premiérový vzájomný duel.

Favoritka mala v Rod Laver Arene pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 22:19 v porovnaní so štatistikou 7:14. Ruska zvládla 6 z 8 zákrokov pri sieti, zužitkovala 6 z 10 brejkbalov. Na returne si pripísala 60 % takto rozohraných fiftínov. 

 

Dvadsaťsedemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová v stredu v derby v 2. kole odvrátila dva mečbaly kvalifikantky Alexandry Panovovej. Dvadsaťjedenročná Dijasová v rovnakej fáze prekonala Karolínu Schmiedlovú 8:6 v treťom sete. Kazaška naďalej má na Majors osobný rekord v podobe vlaňajšieho wimbledonského osemfinále. 

 

"Začala som naozaj koncentrovane. Môj predchádzajúci zápas bol náročný, takže som si zaumienila vstúpiť do tohto súboja účinne a rovnako ho aj ukončiť. Myslím si, že sa mi to podarilo," podotkla Šarapovová v interview ešte na kurte. 

 

Niekdajšia líderka renkingu WTA Šarapovová sa medzi najlepšími šestnástimi stretne s 29-ročnou čínskou univerzálkou Šuaj Pcheng (22.), nad ktorou vedie 4:1. Rivalita trvá už od sezóny 2005. Ruska naposledy vynikla 6:2, 6:1, v 3. kole parížskeho antukového Roland Garros 2012. Jedinú prehru inkasovala v roku 2009 v Pekingu. 

 

Zverenkyňa Svena Groenevelda Šarapovová sa môže na tomto turnaji vrátiť na čelo počítačového poradia. Musí sa dostať aspoň do finále v kombinácii s priaznivými výsledkami rivaliek. Hrdinka prípravného podujatia v Brisbane Šarapovová štartuje v Melbourne Parku 12. raz. Zahrá si svoje 9. osemfinále, z toho 5. za sebou. Okrem triumfu spred siedmich rokov bola vo finále edícií 2007 a 2012. Vlani medzi šestnástkou najlepších podľahla Dominike Cibulkovej. 

Dvojhra žien - 3. kolo: 
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Zarina Dijasová (Kaz.-31) 6:1, 6:1 za 61 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona