Australian Open: Radwanská zdolala inú finalistku Wimbledonu Bouchardovú

NETKY.SK • 20 Január 2016, 11:37 • 2 min
Australian Open: Radwanská zdolala inú finalistku Wimbledonu Bouchardovú

MELBOURNE - Účelnejšie hrajúca a úderovo istejšia poľská tenistka Agnieszka Radwanská zvíťazila za 83 minút 6:4, 6:2 nad Kanaďankou Eugenie Bouchardovou v stredajšom šlágri 2. kola dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

Od stavu 2:4 získala 6 gemov rade (pri podávaní na zisk setu nepykala za to, že súperku pustila zo 40:0 k brejkbalu) na 6:4, 2:0. Navyše, pri skóre 4:2 pridala brejkovú "poistku" a potom sa dopodávala cez nepríjemných 0:40. O premenení mečbalu rozhodlo Jastrabie oko, odhalilo out Bouchardovej.

Finalistka Wimbledonu 2012 Radwanská mala tradične striedmy pomer "winnerov" a nevynútených chýb, a to 9:12. Finalistka Wimbledonu 2014 Bouchardová skončila na výrazne divokejších hodnotách 25:37. "Aga" Radwanská nasadená ako štvrtá využila všetky štyri brejkbaly, ktoré mala, zdolaná iba 1 zo 7.

"Genie na 2. kolo, to veru nie je jednoduchý žreb... Bola to dnes výzva a som rada, že sa mi ju podarilo zvládnuť dokonca vo dvoch setoch," povedala Radwanská ešte v Rod Laver Arene.

Dvadsaťšesťročná Krakovčanka Radwanská má na južnej pologuli rekord v podobe predvlaňajšieho semifinále, minulý rok sa lúčila v osemfinále. Teraz sa o takúto fázu pokúsi proti úspešnej z duelu Mónica Puigová (Portor.) - Kristýna Plíšková (ČR). Úradujúca majsterka sveta WTA Radwanská, na začiatku novej sezóny víťazka turnaja v Šen-čene, upravila v štatistike proti 21-ročnej Bouchardovej (37., bola však už aj v Top 5) na 2:0. Zverenkyňa fedcupového kapitána Tomasza Wiktorowského nadviazala na triumf 7:6 (3), 6:2, ktorý dosiahla v máji 2014 na antuke v Madride.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:2 za 83 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies