Australian Open: Odsunutý Federer suverénne do 3. kola

NETKY.SK • 16 Január 2014, 09:15 • 2 min
Australian Open: Odsunutý Federer suverénne do 3. kola

MELBOURNE - Švajčiarsky tenista Roger Federer zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na grandslamových Australian Open v Melbourne nad 26-ročným Slovincom Blažom Kavčičom, 99. v hodnotení, v ich premiérovom vzájomnom dueli suverénne 6:2, 6:1, 7:6 (4). V tajbrejku predviedol obrat z 0:3. Dosiahol svoj 70. zápasový úspech na tomto podujatí.

slovakia

left justify in out

Niekdajší líder svetového rebríčka Federer hral súbežne s terajšou jednotkou renkingu Rafaelom Nadalom. Španiela situovali na hlavný dvorec Rod Laver Arena, Federer bol "iba" v Hisense Arene, a to premiérovo od roku 2004, pripomenulo twitterové konto turnaja. Oba duely sa konali pod zatiahnutou strechou pre extrémne teplo. Z uvedeného dôvodu organizátori prerušili dianie na všetkých bočných kurtoch. 

Slávnym Švédom Stefanom Edbergom sprevádzaný miestny šampión zo sezón 2004, 2006, 2007 a 2010 Federer bude medzi najlepšími 32 čeliť úspešnému zo súboja Fernando Verdasco (Šp.-31) - Teimuraz Gabašvili (Rus.). Tridsaťdvaročný bazilejský rodák je finalista prípravného podujatia v Brisbane a šestka AO. 

Nik v tzv. otvorenej ére nedosiahol päť celkových triumfov na Grand Slame Pacifiku a Ázie. Okrem Švajčiara teraz má takúto šancu aj Srb Novak Djokovič. 

Federer štartuje na južnej pologuli 15. raz. Stále platí, že nikdy neprehral v úvodných dvoch kolách. Na ostatných troch ročníkoch bol v semifinále. Sedemnásťnásobný šampión z úrovne veľkej štvorky Federer štartuje na 57. vrcholnom podujatí za sebou, čo je rekord. Dosiaľ sa o takýto primát delil s Juhoafričanom Waynom Ferreirom. 

Dvojhra mužov - 2. kolo: 
Roger Federer (Švaj.-6) - Blaž Kavčič (Slovin.) 6:2, 6:1, 7:6 (4) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies