Australian Open: Obhajkyňa Serena je v 2. kole, ale musela zabojovať

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:56 • 2 min
Australian Open: Obhajkyňa Serena je v 2. kole, ale musela zabojovať

MELBOURNE - Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová úspešne vykročila za obhajobou titulu na Australian Open v Melbourne. V pondelkovom stretnutí 1. kola dvojhry najvyššie nasadená hráčka turnaja zdolala Talianku Camilu Giorgiovú 6:4, 7:5.

slovakia

left justify in out

Stretnutie trvalo 105 minút a favoritka sa v ňom potrápila viac, ako sama čakala. Popri 19 víťazných úderoch predviedla 22 nevynútených chýb a využila iba 3 z 10 brejkových príležitostí. Pri sieti bola stopercentná (7/7) a vyťažila z faktu, že jej súperka mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 17:32. Giorgiová popri 7 esách "spáchala" 12 dvojchýb, napriek tomu bola dlho v hre o víťazstvo. V druhom sete až za stavu 5:5 neudržala svoje podanie, keď jej súperka premenila tretí brejkbal. Vzápätí sa už Serena dopodávala na zisk setu aj zápasu. Serena mala pred Melbourne problémy so zápalom v kolene. Na hlavnom ženskom okruhu pauzovala od vlaňajších US Open, v tomto roku nastúpila iba na jedno stretnutie Hopmanovho pohára, ale napokon ho nedohrala.

 

"Veľmi dlho som nehrala súťažný zápas a to sa prejavilo. Som však rada, že to nebolo také rýchle a musela som zabojovať," uviedla Serena Williamsová v prvom rozhovore po skončení zápasu. Tridsaťštyriročná Američanka je šesťnásobná víťazka z Melbourne. Aj v tomto roku si podržala úctyhodnú bilanciu - pri šestnástej účasti sa ani raz nelúčila hneď po prvom zápase. Prvýkrát si v hlavnej súťaži na Australian Open zahrala ešte v roku 1998.

 

S. Williamsová je 21-násobnou grandslamovou šampiónkou vo dvojhre, vlani jej len o vlások ušiel kalendárny Grand Slam, keď jedinú prehru na úrovni "veľkej štvorky" jej nečakane uštedrila Talianka Roberta Vinciová v semifinále US Open. Ak Američanka získa v Melbourne svoj 22. grandslamový titul, dotiahne sa na historickú druhú priečku k legendárnej Nemke Steffi Grafovej.

 

Súperkou S. Williamsovej v 2. kole bude Chsieh Su-wej z Taiwanu, ktorá zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 3:6, 7:5, 6:1. Pritom 18-ročná juniorská šampiónka Wimbledonu spred dvoch rokov Ostapenková bola na najlepšej ceste k víťazstvu, keď viedla 6:3 a 4:0.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:4, 7:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies