Australian Open: Nišikori vyzdvihol kontinentálnu inšpiráciu v podobe Na Li

NETKY.SK • 20 Január 2015, 12:53 • 2 min
Australian Open: Nišikori vyzdvihol kontinentálnu inšpiráciu v podobe Na Li

MELBOURNE - Japonský finalista vlaňajších newyorských grandslamových US Open Kei Nišikori vyzdvihol príklad v podobe čínskej už len bývalej tenistky Na Li, čoskoro mamičky.

slovakia

left justify in out

"Bol som veľmi smutný, keď v septembri oznámila ukončenie svojej kariéry pre zdravotné problémy. Bola lídrom napredovania ázijského tenisu, veľkou inšpiráciou," povedal piaty muž svetového rebríčka Nišikori po svojom utorňajšom úspechu v 1. kole melbournských Australian Open, teda vrcholného turnaja, na ktorom Na Li pred dvanástimi mesiacmi vo finále zdolala Dominiku Cibulkovú. 

 

"Myslím si, že pomaličky sa približujem k jej úspechom. Azda sa mi ešte niekedy podarí dostať šancu v grandslamovom finále," skonštatoval 25-ročný Nišikori, ktorý prekonal Španiela Nicolása Almagra a bude čeliť Chorvátovi Ivanovi Dodigovi. 

 

"Považujem ho za skvelého hráča. Nie je ľahké preniknúť medzi špičku. Viem, ako tvrdo Kei pracuje. Vážne verím, že raz aj on môže získať grandslamovú trofej," vyhlásila Na Li na adresu zverenca Michaela Changa a Danteho Bottiniho. Nišikori vo finále US Open 2014 prehral s Chorvátom Marinom Čiličom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona