Australian Open: Nadalovi sa nepáčia rýchlejšie kurty v Melbourne

NETKY.SK • 13 Január 2014, 15:27 • 2 min
Australian Open: Nadalovi sa nepáčia rýchlejšie kurty v Melbourne

MELBOURNE - Španielskemu tenistovi Rafaelovi Nadalovi sa nepáčia kurty v Melbourne Parku na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Podľa svetovej jednotky sú rýchlejšie ako v minulosti a fanúšikovia prídu o viaceré dlhé výmeny. Organizátori však tvrdia, že povrch kurtov nemenili a vplyv na ich stav môže mať len počasie. Rýchlejší odskok loptičky na modrom povrchu Plexicushion zasa privítali Roger Federer či Lleyton Hewitt.

slovakia

left justify in out

"Fanúšikovia chcú vidieť výmeny, trocha taktiky. Ani na štadión Barcelony nechodia, aby sledovali Lionela Messiho kopať pokutové kopy. Tento rok je všetko trocha rýchlejšie. Je to môj i Rafov pocit. Neviem, či je to iba povrchom alebo aj loptičkami. Podmienky sú iné ako v minulosti, loptičky lietajú rýchlejšie. Nemyslím si, že by to bolo dobré pre divákov," povedal pre španielsky denník AS Nadalov strýko a tréner Toni.

Povrch kurtov v Melbourne Parku menili naposledy v roku 2008. Predtým až do roku 1988 sa hralo na tráve. Nadal triumfoval na Australian Open v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies