Australian Open: Nadal postúpil cez Dimitrova do semifinále

NETKY.SK • 22 Január 2014, 08:47 • 2 min
Australian Open: Nadal postúpil cez Dimitrova do semifinále

MELBOURNE - Španielsky líder svetového rebríčka Rafael Nadal je tretím semifinalistom dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku). V úvodnom stredajšom štvrťfinálovom zápase prekonal Bulhara Grigora Dimitrova 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný ľavoruký Malorčan Nadal si v piatok medzi najlepšími štyrmi zmeria sily s úspešným z duelu Andy Murray (V. Brit.-4) - Roger Federer (Švaj.-6), ktorý sa začne o 9.30 h SEČ. Už v utorok utvorili semifinálovú dvojicu v dolnej polovici "pavúka" Čech Tomáš Berdych a Švajčiar Stanislas Wawrinka, ktorý v päťsetovej dráme vyradil hrdinu ostatných troch ročníkov tohto podujatia Novaka Djokoviča zo Srbska. 

Miestnemu šampiónovi zo sezóny 2009 Nadalovi sa proti Dimitrovovi v Rod Laver Arene nevypomstilo, že v druhom aj treťom dejstve prišiel o náskok brejku. Za stavu 1:1 na sety, 5:6 na gemy a 30:30 pri vlastnom podaní trafil zdanlivo povinný forhendový drajv rámom, ale poradil si so setbalovou hrozbou. Ďalšie dve vrátane jednej na príjme zvládol v neskoršom tajbrejku, v ktorom viedol 5:3, ale aj prehrával 5:6 a 6:7. Proti 22-ročnému 22. mužovi počítačového poradia Dimitrovovi, debutantovi vo štvrťfinále na úrovni veľkej štvorky, má Nadal skóre už 4:0. Španiel mal do stredy naposledy navrch vlani v auguste v Cincinnati (6:2, 5:7, 6:2). 

Strýkom Tonim trénersky vedený Nadal má pred sebou jubilejný 200. grandslamový zápas (176:23). Na Australian Open je jeho štatistika 40:7, v počte víťazstiev v Open Ere na tomto podujatí osamel na siedmej pozícii pred Juhoafričanom Waynom Ferreirom (39:14). Na čele suverénne figuruje Švajčiar Roger Federer (72:10 pred stredajším štvrťfinále). 

Víťaz prípravného podujatia v katarskej Dauhe Nadal má na konte 13 veľkých trofejí. Ak získa 14. primát, dotiahne sa v historickom poradí na momentálne osamotene druhého Američana Peta Samprasa. Vedie Federer (17). 

Držiteľ 61 singlových titulov z hlavnej profesionálnej scény Nadal vlani na AO absentoval pre žalúdočnú virózu. Aspoň po dve trofeje na všetkých Majors pred Open Erou získali Roy Emerson a Rod Laver, teraz sa to môže podariť Nadalovi. 

Dvojhra mužov - štvrťfinále (horná polovica "pavúka"): 
Rafael Nadal (Šp.-1) - Grigor Dimitrov (Bul.-22) 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2 

Zostávajúci stredajší program štvrťfinále dvojhry mužov: 
Andy Murray (V. Brit.-4) - Roger Federer (Švaj.-6) / začiatok o 9.30 h SEČ 

Už známa dvojica v semifinále dvojhry mužov (dolná polovica "pavúka"): 
Tomáš Berdych (ČR-7) - Stanislas Wawrinka (Švaj.-8) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies