Australian Open: Nadal odohral len set, Tomic odstúpil

NETKY.SK • 14 Január 2014, 14:31 • 2 min
Australian Open: Nadal odohral len set, Tomic odstúpil

MELBOURNE - Na prvé víťazstvo na tohtoročnom Australian Open v Melbourne sa svetová tenisová jednotka Rafael Nadal nemusel veľmi namáhať. Jeho súper Austrálčan Bernard Tomic mu stretnutie 1. kola skrečoval po prvom sete, ktorý vyhral favorizovaný Španiel 6:4.

slovakia

left justify in out

Tomic už v úvodnom geme zápasu pocítil tlak v slabine na ľavej nohe. Podľa jeho slov sa mu obnovilo zranenie, ktoré prišlo už vo finálovom zápase na nedávnom turnaji v Sydney. Vyžiadal si ošetrenie, ale riskol odohrať len jeden set. Potom to definitívne vzdal. Pätnásťtisíc divákov v Aréne Roda Lavera bolo sklamaných, keď ich domáci tenista rozhodcovi naznačil, že zápas skrečuje. Veľa fanúšikov to prijalo s nevôľou a bučalo na Tomica.

"Som sklamaný z toho, že som nemohol pokračovať, ale aj z postoja ľudí. Až keď som im dodatočnej vysvetlil, čo sa stalo, viacerí to pochopili a zaznel aj potlesk," priznal Tomic na tlačovej besede, prepis ktorej zverejnila oficiálna stránka Australian Open. "Je ťažké hrať proti Nadalovi s dvoma nohami, nieto s jednou," smutne ironizoval Tomic.

Nadal, ktorý vlani v Austrálii pre zranenie kolena chýbal, na margo tohto predčasne skončeného zápasu poznamenal: "Je mi ľúto môjho súpera. Niečo podobné som pred pár rokmi zažil aj ja. Nie je jednoduché rozhodnúť sa, že nebudete pokračovať v zápase. Zrejme to však bolo nevyhnutné. Počas toho jedného setu sme obaja predviedli pekný tenis. Najmä podanie sa nám obom darilo, ten povrch je dosť rýchly."

Dvadsaťsedemročný Španiel, hrajúci tenis ľavou rukou, získal jeden zo svojich 13 grandslamových titulov v Melbourne. Bolo to v roku 2009. Vlani na tomto turnaji chýbal a pred dvoma rokmi prehral vo finále v pamätnej päťsetovej dráme s Novakom Djokovičom, ktorá trvala takmer šesť hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona