Australian open: Nadal nedal šancu Monfilsovi a je v osemfinále

NETKY.SK • 18 Január 2014, 15:08 • 2 min
Australian open: Nadal nedal šancu Monfilsovi a je v osemfinále

MELBOURNE - Rafael Nadal (Šp.-1) - Gael Monfils (Fr.-25) 6:1, 6:2, 6:3

slovakia

left justify in out

Španiel Rafael Nadal podal v 3. kole Australian Open v Melbourne výkon hodný svetovej tenisovej jednotky. Nevyspytateľného Francúza Gaela Monfilsa (25.) poslal domov po výsledku 6:1, 6:2, 6:3. Obaja súperi strávili na kurte v Aréne Roda Lavera len 124 minút a o víťazovi od začiatku nebolo pochýb. Nadal šesťkrát prerazil podanie svojho súpera. To svoje nestratil ani raz, hoci čelil šiestim brejkbalom. Nadal opäť ukázal pevnú ruku, keď predviedol len 18 nevynútených chýb oproti 57 z rakety Monfilsa. Dvadsaťsedemročný rodák z Manacoru na ostrove Malorka Nadal vlani v Melbourne chýbal pre zranenie kolena, ale v tomto roku má opäť najvyššie ambície. Túži po druhom titule zo slnečnej Austrálie po víťaznej premiére v roku 2009. Ak by sa mu to podarilo, vyrovnal by sa austrálskym legendám Royovi Emersonovi a Rodovi Laverovi, ktorí ako jediní tenisti v histórii vyhrali každý zo štyroch grandslamových turnajov minimálne dvakrát.

"Nik nie je neporaziteľný, ale ja som zahral dnes večer veľmi dobre. Som spokojný s tým, ako som sa vyrovnal s kvalitným súperom v 3. kole, keďže Gaela za takého považujem," pochválil sa Nadal. Na otázku, či sa cíti na kurte zo dňa na deň lepšie, odpovedal: "Stúpa mi sebavedomie, ale zatiaľ som stále len vo 4. kole, takže cieľ je ešte ďaleko." 

Nadal má v zbierke 13 grandslamových titulov a ak by dobyl v Melbourne štrnásty, v historickej tabuľke by dostihol Američana Peta Samprasa. Na čele je so 17 prvenstvami z turnajov veľkej štvorky Švajčiar Roger Federer, ktorý rovnako nechýba v melbournskom osemfinále. 

Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Rafael Nadal (Šp.-1) - Gael Monfils (Fr.-25) 6:1, 6:2, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies