Australian Open: Na Li odvrátila mečbal Šafářovej, je v osemfinále

NETKY.SK • 17 Január 2014, 08:42 • 2 min
Australian Open: Na Li odvrátila mečbal Šafářovej, je v osemfinále

MELBOURNE - Čínska grandslamová šampiónka Na Li nasadená ako štvrtá zvíťazila v piatkovom zápase 3. kola dvojhry žien na tenisových Australian Open v Melbourne nad Češkou Luciou Šafářovou za 157 minút 1:6, 7:6 (2), 6:3.

slovakia

left justify in out

Prehrávala pritom 1:6, 3:5 a pri svojom podaní v dvanástej hre druhého setu odvrátila mečbal nevyspytateľnej súperky, ktorú zdolala siedmy raz v rade. Nezastavilo ju ani 50 nevynútených chýb. V osemfinále ju vyzve ďalšia ľaváčka, Ruska Jekaterina Makarovová (22. v renkingu), ktorá v bilancii zo vzájomných duelov zaostáva 0:4.

"Súperka spočiatku hrala veľmi pekne a dobre, ťažko sa mi hľadal rytmus. Som rada, že som takto zabojovala o postup a napokon som aj dosiahla víťazstvo. Usilovala som sa o kontrolu základnej čiary a rozdeľovanie loptičiek po celom kurte," povedala Na Li. 

Tridsaťjedenročná hrdinka parížskeho Roland Garros 2011 Na Li si južnej pologuli zahrala vo finále edícií 2011 a 2013. Zverenkyňa niekdajšieho kouča Belgičanky Justine Heninovej Carlosa Rodrígueza sa raduje z 30. zápasového úspechu na AO. Víťazka prípravného podujatia v čínskom Šen-čene Na Li prekonala vo dvoch úvodných kolách najmladšie účastníčky - Chorvátku Anu Konjuhovú a Švajčiarku Belindu Bencicovú. 

Dvadsaťšesťročná Šafářová (26.) teraz má proti členkám Top 10 štatistiku 17:49. Najlepším výsledkom pri rieke Yarra pre ňu zostáva štvrťfinále ročníka 2007. Na Li zdolala len raz, a to už v sezóne 2005 na antuke v portugalskom Estorile. Obe vo štvrtok v Hisense Arene nazbierali po 99 bodov. 

Dvojhra žien - 3. kolo: 
Na Li (Čína-4) - Lucie Šafářová (ČR-26) 1:6, 7:6 (2), 6:3 za 157 minút 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies