Australian Open: Murray šiesty raz v rade v osemfinále

NETKY.SK • 18 Január 2014, 10:39 • 2 min
Australian Open: Murray šiesty raz v rade v osemfinále

MELBOURNE - Britský tenista Andy Murray podľa predpokladov postúpil do osemfinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku).

slovakia

left justify in out

Murry, nasadený ako štvrtý, si v sobotňajšom súboji 3. kola poradil so skúseným Španielom Felicianom Lópezom (26.) za 135 minút 7:6 (2), 6:4, 6:2. Trojnásobný finalista z Melbourne Murray zdolal Lópeza aj v ôsmom vzájomnom stretnutí. Tridsaťdvaročný španielsky ľavák je jediný tenista, proti ktorému Murray odohral sedem a viac zápasov a neprehral ani jeden. Súperom 26-ročného Brita v osemfinále bude 33-ročný Francúz Stéphane Robert, ktorý v súboji dvoch "lucky loserov" zdolal Slováka Martina Kližana 6:0, 7:6 (2), 6:4. 

Úradujúci wimbledonský víťaz Murray postúpil medzi najlepších šestnásť hráčov v Melbourne šiesty raz bez prerušenia, z ostatných štyroch rokov bol trikrát vo finále, ale grandslamový titul z južnej pologule mu stále chýba. Súboj s Lópezom bol v úvodných dvoch setoch vyrovnaný, rozhodlo v konečnom dôsledku podanie. Murray to svoje prehral jediný raz, López štyrikrát. Víťaz mal aj oveľa istejšiu ruku (nevynútené chyby 30:44). Škótsky rodák Murray sa môže stať v otvorenej ére Medzinárodných majstrovstiev Austrálie v tenise prvým hráčom, ktorý dokráča k titulu po troch neúspešných finálových pokusoch. Rusovi Maratovi Safinovi sa to podarilo po dvoch prehrách vo finále. 

"Tajbrejk bol veľmi dôležitý. Až keď som ho vyhral, začal som pociťovať väčšiu kontrolu nad zápasom. Dovtedy súper dobre podával. Chrbát, chvalabohu, drží. Občas ešte pocítim menšiu bolesť, ale celkovo je to v poriadku," povedal Andy Murray na tlačovej konferencii po zápase. K najbližšiemu súperovi Stéphanovi Robertovi podotkol: "Trochu ho poznám z čias, keď som hral ešte challengerové turnaje, ale to bolo už dávno. Ak na tomto zašiel v jeho veku tak ďaleko, musí to byť pre neho veľký úspech. Je rozohratý a stúplo mu sebavedomie, takže nečakám, že sa ľahko vzdá. Je dobré pre tenis, že si dvaja hráči s vizitkou lucky loser zahrali v 3. kole proti sebe." 

Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Andy Murray (V. Brit.-4) - Feliciano López (Šp.-26) 7:6 (2), 6:4, 6:2 za 135 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies