Australian Open: Murray potvrdil, že obetuje aj finále v prospech potomka

NETKY.SK • 6 Január 2016, 13:58 • 2 min
Australian Open: Murray potvrdil, že obetuje aj finále v prospech potomka

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray potvrdil informáciu z polovice decembra, že obetuje úvodný grandslamový turnaj novej sezóny Australian Open v Melbourne (18. - 31. januára), ak sa potomok, ktorého príchod na svet očakáva s manželkou Kim Searsovou v polovici februára, ohlási pred predpokladaným termínom pôrodu.

slovakia

left justify in out

Murray konkretizoval, že by sa odhlásil aj z prípadného finále AO 2016. Uviedol to počas Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe, citovala ho napríklad BBC.

"Letel by som domov. Bol by som sklamaný, ak by som vyhral Australian Open, ale zmeškal ten pôrod," skonštatoval druhý muž svetového rebríčka Murray, ktorý na južnej pologuli bol vo finále ročníkov 2010, 2011, 2013 a 2015, ani raz neuspel. V prvom prípade to bolo proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, potom sa o to tri razy postaral Srb Novak Djokovič.

Dvadsaťosemročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray dávnejšie predznamenal, že si na celý február vyberie voľno a znova sa zapojí do diania najskôr 4. - 6. marca v osemfinálovom 1. kole Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov doma proti Japoncom. Vlani bol hlavným strojcom daviscupového celkového triumfu Britov. Zverenec francúzskej fedcupovej kapitánky Amélie Mauresmovej Murray je držiteľ dvoch trofejí z veľkej štvorky - dobyl US Open 2012 a Wimbledon 2013. Okrem toho sa radoval v singli na OH 2012 v Londýne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona