Australian Open: Murray a Muguruzová do 2. kola, Venus Williamsová nie

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:58 • 2 min
Australian Open: Murray a Muguruzová do 2. kola, Venus Williamsová nie

MELBOURNE - Dvojka svetového rebríčka tenistov Andy Murray pustil nemeckému mladíkovi Alexandrovi Zverevovi len šesť gemov v 1. kole na grandslamových Australian Open v Melbourne, vyškolil ho 6:1, 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

Pripomenul tým triumf 6:3, 6:4, ktorý dosiahol 8. januára na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev v Perthe. Štvornásobný miestny finalista Murray najbližšie bude čeliť domácemu Samovi Grothovi. V utorok úspešne vstúpila do turnaja aj trojka renkingu žien Garbine Muguruzová-Blancová: Španielka zvíťazila nad Estónkou Anett Kontaveitovou 6:0, 6:4 a čaká ju Belgičanka Kirsten Flipkensová.

"Nadšenie prevažuje nad nervozitou. Dúfam, že si v telefóne nenájdem zmeškané hovory. Kim by však kontaktovala môj tím, ak by sa čokoľvek dialo počas zápasu," skonštatoval 28-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray k osobnej situácii. Je odhodlaný odstúpiť a odcestovať za manželkou, ak sa ich prvý potomok prihlási na svet skôr ako začiatkom februára, keď majú termín. Podujatie sa skončí 31. januára.

Lúči sa americká niekdajšia líderka hodnotenia Venus Williamsová - terajšiu členku Top 10 vyradila Britka Johanna Kontová 6:4, 6:2. Tridsaťpäťročná staršia zo známych sestier hrala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie 16. raz. Finalistka zo sezóny 2003 Venus nenadviaže na svoj vlaňajší prienik do štvrťfinále. Pre 24-ročnú rodáčku z austrálskeho Sydney Kontovú (47.) sa kvalitné výkony na veľkej štvorke stávajú pravidlom, minulý rok sa na newyorských US Open ako kvalifikantka prebila až do osemfinále aj cez spomenutú Muguruzovú-Blancovú. Na južnej pologuli teraz absolvovala debut v hlavnej singlovej súťaži. "Keď som videla výsledok žrebu, povedala som si, že azda vydržím na kurte viac ako hodinu..." priznala Kontová.

Zo známych mien ešte budú v tento deň v akcii víťaz AO 2014 Stan Wawrinka zo Švajčiarska, španielsky hrdina ročníka 2009 Rafael Nadal v prestížnom ľaváckom derby proti krajanovi Fernandovi Verdascovi, rumunská dvojka hierarchie Simona Halepová a šampiónka zo sezón 2012 a 2013 na južnej pologuli Viktoria Azarenková z Bieloruska. Kariéru domáceho veterána s minulosťou jednotky svetového rebríčka a budúcnosťou daviscupového kapitána Lleytona Hewitta môže ukončiť iný austrálsky držiteľ voľnej karty James Duckworth. Tento šláger sa v Rod Laver Arene začne najskôr o 9.00 h SEČ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies