Australian Open: Melbourne bez Zoppa, Kližan už je štvrtý pod čiarou

NETKY.SK • 18 December 2013, 13:53 • 2 min
Australian Open: Melbourne bez Zoppa, Kližan už je štvrtý pod čiarou

MELBOURNE - Zo Slovákov smerujú do kvalifikácie aj Andrej Martin, Norbert Gombos a Miloslav Mečíř ml.

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Martin Kližan už je štvrtý pod čiarou hlavnej súťaže dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára). Pôvodne bol na šiestej pozícii. Po Srbovi Viktorovi Troickom, ktorého suspendovali pre porušenie antidopingových pravidiel, ubudol Jürgen Zopp. Estónsky rekonvalescent sa síce prihlásil na základe tzv. chráneného renkingu v podobe 88. pozície, ale napokon zrušil svoj štart. Do "main draw" sa posunul Slovinec Blaž Kavčič.

Prvý náhradník momentálne je Francúz Michael Llodra, nad Kližanom, 108. vo svetovom rebríčku pri uzávierke prihlášok, sú ešte aj Čech Jan Hájek a Nemec Jan-Lennard Struff. 

Zo Slovákov smerujú do kvalifikácie aj Andrej Martin (128. pri tohtotýždňovom deadline eliminačnej súťaže), Norbert Gombos (197.) a Miloslav Mečíř mladší (223.). Marek Semjan (285.) je 18. vonku, Adrian Sikora (288.) figuruje na 21. priečke pod čiarou. "Cut" je pod Američanom Danielom Kosakowským (chránený renking v podobe 263. miesta). 

Zo SR má právo štartu priamo v hlavnej singlovej súťaži mužov na základe postavenia vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre Lukáš Lacko, 81. pri uzávierke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona