Australian Open: Lendla údajne stále bolí, že proti nemu Chang podával zdola

NETKY.SK • 18 Január 2014, 14:23 • 2 min
Australian Open: Lendla údajne stále bolí, že proti nemu Chang podával zdola

MELBOURNE - Andy Murray prezradil, že Ivan Lendl má dobré vzťahy so svojimi veľkými súpermi z minulosti.

slovakia

left justify in out

Britský tenista Andy Murray si myslí, že jeho trénera Ivana Lendla stále mrzí spôsob, akým v roku 1989 prehral zápas s Američanom Michaelom Changom na Roland Garros v Paríži. Vtedy iba 17-ročný Chang nečakane vytiahol v piatom sete vypätého duelu proti oveľa skúsenejšiemu a slávnejšiemu súperovi podanie zdola, výmenu vyhral a neskôr aj celý zápas a turnaj. Momentálne sú obaja bývalí hráči v Melbourne na Australian Open v úlohe trénerov, kde dozerajú na svojich zverencov Keia Nišikoriho, resp. Andyho Murraya.

"To podanie zdola, ktoré vtedy Chang použil, sa Ivana trochu dotklo a ranilo ho to. Nemyslím si však preto, že Chang je zlý chlapec. Ani teraz v Melbourne nie je medzi Ivanom a Michaelom citiť nevraživosť. Ivan má dobré vzťahy so svojimi niekdajšími súpermi, ktorí sú teraz zhodou okolností rovnako ako on na Australian Open," napísal Murray vo svojom stĺpčeku v periodiku The Melbourne Age. Myslel tým najmä na Borisa Beckera, súčasného trénera Novaka Djokoviča, a tiež Stefana Edberga, člena trénerského štábu Rogera Federera. Murray však poukázal aj na obrovskú rivalitu Lendla s Američanom Johnom McEnroeom, ktorá pretrváva dodnes na veteránskych turnajoch. Tam si zvyčajne na kurte nič nedarujú. 

"Keď sa stretli minulý rok na Roland Garros, začali sa navzájom hecovať. Keď Ivan videl, že John sa posadil na bicykel a začal trénovať, to isté urobil aj on. Obaja sú dodnes veľmi súťaživí a neradi prehrávajú," prezradil Murray. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies